-Despre tinuta in Sf. Biserica mergem la a 5-a carte a lui Moise si anume Deuteronomul , unde zice asa:
"Femeia să nu poarte veșminte bărbătești, nici bărbatul să nu îmbrace haine femeiești, că tot cel ce face aceasta, urâciune este înaintea Domnului Dumnezeului tău."
-Despre femeie fara nici o suparare se stie ca este pricina de sminteala prin imbracamintea ei oriunde ar fi nu numai in Biserica , dar mai ales.Si de aceea lecturandu-ne din dumnezeiasca Carte ,este bine sa nu se vada goliciunea femeii si asta include si sa nu i se vada "formele" ei pentru ca femeia a fost creata sa-i fie de ajutor barbatului nu sa-i fie de sminteala si sa-l "vrajeasca" cu farmecul ei.Bineinteles ca si barbatii au ajuns de se uita la femei ca niste hiene plini de bale pe la gura si tocmai de aceea eu zic ca ar trebui sa fie imbracate cuviincios,adica invelite cum erau in vechiul testament.Uitati-va la Maica Domnului ,a fost un om ca si noi si acum este Imparateasa cerului si a pamantului si este invelita nesmintitor si cu capul acoperit.
Cat despre barbati in vechiul testament ei purtau niste anterii(haine lungi pe care vedeti ca le poarta preotii,calugarii,etc. sau lumea musulmana)care erau foarte diferite de cele femeiesti.
Acum nu se mai poarta hainele acelea ,se poarta pantalonii .Cu atat mai mult femeia trebuie sa poarte haine diferite de cele ale barbatului si anume o fusta ar fi potrivita si in sus o haina ,eu stiu,un taior o bluzita mai nedecoltata mai largutza care sa cada pe ea nu sa mearga dupa formele ei(sa se uite la atatea femei sfinte).
Si despre capul acoperit cred ca indeajuns v-a spus Sf.Ap.Pavel si cu talcuire Sf.Ioan Gura de Aur,in omilii la epistola intai catre Corinteni.
Iar barbatii imbracati decent si nu cu haine stramte sau cu maneca scurta sau cu pantaloni scurti la Biserica chiar daca e o caldura infernala ,ganditi-va ca Dumnezeu va scapa de Infern(Iad).
Si nu uitati ca degeaba veniti Imbracati cuviincios si femeia cu capul acoperit si imbracata ca o maicuta daca nu va acoperiti cu batic sufletul vostru si va imbracati sufletul vostru si cu cea mai de cinste haina si cea mai cuviincioasa umluta de smerenie s de fapta buna nu de farduri si parfumuri.
Iertati ,Pacatosul!
Nu judecati ca sa nu fiti judecati!
Dumnezeu sa ne ierte pe toti!
Comentariul meu nu complet se poate vorbi indelung pe tema asta si daca sunt greseli va rog sa ma iertati.Si sper ca cu intrebarile si argumentele voastre se va completa:)
|