View Single Post
Vechi 26.04.2011, 14:35:23
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Sunt si nu sunt deacord. Este adevarat ca doar Duhul Sfant trimis de Tatal poate lamuri, dar in acelasi timp Sf. Ap. Pavel a dedicat mult din timpul sau predicarii zicand ca, credinta vine prin ascultarea cuvantului. Asa ca nu a interzis predicarea celor rataciti, ci a aratat doar ca, daca dupa primele incercari omul nu se convinge, nu trebuie insistat. Asa ca eu sunt optimista deocamdata.
Da, Adriana draga, de acord cu tine ca credinta vine din ascultare, dar altfel. Si eu citeam Biblia cand eram ateu, si ateii de azi citesc Biblia, si ei vad citatele pe care tu vrei sa te bazezi si sa convingi pe altii, si totusi ce folos? Ii convinge? Nu, asa cum nici pe mine nu m-au convins multa vreme. Nu citatele din Biblie conving, nici recitarea dogmelor, nici a crezului, nici, nici. Trebuie sa simti duhul Bibliei, duh ce emana din cuvintele lui Hristos, din cuvintele apostolilor, harul din scrierile Parintilor induhovniciti, sa simti harul celui ce iti vorbeste despre Iisus, sa simti bunatatea sa, iubirea sa, linistea sa, pacea sa si doar atunci cuvintele acelea vor avea efect, altfel cad la margine de drum. Dar poti incerca, nu spun sa nu incerci.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.