View Single Post
Vechi 26.04.2011, 19:34:37
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Unii preoți spun altceva.

Unii atei spun niște tâmpenii despre Biserică de te doare capul. Am avut surpriza de a discuta cu un ateu despre Biblie. Omul era foarte vehement. Mi-a servit "argumentul" suprem, desprins direct din Codul lui da Vinci, că "Biserica a cenzurat evangheliile și a băgat în Biblie numai ce le-a convenit lor". L-am întrebat câte Evanghelii sunt în Noul Testament. Mi-a răspuns "trei sau patru".

Ei, sunt ateii inculți ? Sau numai unii dintre ei ?
Un pic de dreptate a avut ateul tău, în sensul că Biserica a păstrat textele care coincideau cu experiența liturgică, cu învățătura apostolică propovăduită pretutindeni prin viu grai, crezută și probată în eclesia primelor veacuri creștine. Nu înțeleg de ce ateul tău nu l-a ascultat pe Dan Brown care a spus, într-un interviu cu largă difuzare, că ideile vehiculate
în cărțile sale sunt ficțiuni iar perspectiva "religioasă" a romanelor este agnostică nu din convingere ci din rațiuni ce țin de tehnicile literare utilizate.

În privința poveștilor din seria Harry Potter, ar trebui să-i creditezi pe exorciștii catolici care au identificat în toate titlurile seriei practici, formule, rituri magice operative, deci riscante pentru cititori mai ales pentru pasionații și fanii înrăiți ai fenomenului, dispuși adeseori să ia lucrurile mult prea în serios și să se deschidă spre influențe demonice.