Citat:
În prealabil postat de MariS_
Da, Adriana draga, de acord cu tine ca credinta vine din ascultare, dar altfel. Si eu citeam Biblia cand eram ateu, si ateii de azi citesc Biblia, si ei vad citatele pe care tu vrei sa te bazezi si sa convingi pe altii, si totusi ce folos? Ii convinge? Nu, asa cum nici pe mine nu m-au convins multa vreme. Nu citatele din Biblie conving, nici recitarea dogmelor, nici a crezului, nici, nici. Trebuie sa simti duhul Bibliei, duh ce emana din cuvintele lui Hristos, din cuvintele apostolilor, harul din scrierile Parintilor induhovniciti, sa simti harul celui ce iti vorbeste despre Iisus, sa simti bunatatea sa, iubirea sa, linistea sa, pacea sa si doar atunci cuvintele acelea vor avea efect, altfel cad la margine de drum. Dar poti incerca, nu spun sa nu incerci.
Har, smerenie si jertfa de sine.
|
Sunt perfect deacord cu toate cele scrise. Nu este vorba ca martorii lui Iehova sa nu fie convinsi de bunatatea, iubirea, linistea si pacea ce vin de la Iisus, dimpotriva, cartea incepe exact cu un elogiu adus lui Iisus ca cel mai mare Om care a existat vreodata. Daca Iisus ar fi fost un spirit superior care ar fi facut toate cele descrise, efectul ar fi fost exact acelasi. El este insa Dumnezeu nu doar un spirit superior noua, dar Dumnezeu este si El Spirit, un Spirit superior tuturor, si originea a toate, asa ca este greu pentru un om sa faca diferenta, fara ca cineva sa il invete, intre un spirit superior noua si un alt spirit superior tuturor, Dumnezeu. Nicaieri in Biblie, cu exceptia pasajului de la Ioan (cu Cuvantul era Dumnezeu) nu scrie ca Iisus, ca Fiu al lui Dumnezeu, era El insusi Dumnezeu.
Si Iehovistii asculta de biserica lor, si de ceea ce scrie in Biblie, nu pot fi acuzati de neascultare. Si asa cum tu asculti de Biserica Ortodoxa si iei de bun ceea ce iti zice ea si crezi ca celelalte biserici nu sunt bune, pai la fel fac si ei, asculta de biserica lor si sunt convinsi ca dogmele care nu sunt demonstrate de Biblie sunt inventii omenesti. Cu siguranta ca si tu ai fi gandit la fel daca te nasteai in Biserica lor. Si eu am fost atee, insa nu Biserica m-a convins ci Domnul Insusi, iar pana acum nici o dogma care nu are suport Biblic nu m-a convins tocmai pentru ca sunt atat de diferite de la o biserica la alta si ca atare demonstreaza natura lor cel putin in parte umana. Eu ii inteleg pe ei, totul trebuie sa poata fi demonstrat cu Biblia pentru ca Iisus a dorit propovaduirea Evangheliei asa ca totul trebuie sa fie in Evanghelia propovaduita de El si de apostoli. Ori acestea se gasesc in Biblie. Ca atare trebuie sa scrie in Biblie care este natura lui Iisus, dumnezeiasca sau nu. Apoi, ca sunt unii care nu vor sa creada ceea ce scrie in Biblie, asta e altceva. Nici eu nu cred ceea ce scrie in Coranul musulmanilor de exemplu, insa daca ei afirma ca ceva este scris in Coran, pai trebuie sa poata arata negru pe alb ca asa scrie, indiferent daca apoi omul crede sau nu. Asa si cu Evanghelia, trebuie sa scrie negru pe alb ca Iisus este Dumnezeu, din moment ce Iisus a dorit sa fie propovaduita aceasta Evanghelie pentru ca omul sa nu mai zica ca nu a stiut, iar apoi, daca omul crede sau nu ceea ce este scris, este o alta poveste. Cel care stie ca este scris dar nu vrea sa creada nu va mai putea spune ca nu a stiut. Ori un iehovist va putea sa spuna la Judecata ca nu a stiut pentru ca in Evanghelie nu scrie ca Iisus este Dumnezeu. Dar de fapt scrie, Cuvantul era Dumnezeu, trebuie doar ca si ei sa stie ca scrie, atata tot. Si cand vor sti, cu siguranta vor crede, pentru ca nu sunt rau intentionati.
Apostolul Pavel a primit Evanghelia direct de la Iisus insa nu am vazut in invataturile sale sa zica ca Iisus este Dumnezeu, si nici Crezul nu exista pe vremea aceea. Ca atare, oamenii care auzeau Evanghelia de la Ap. Pavel, stiau ca Iisus este Dumnezeu (nu intreb aici daca si credeau, ci doar daca stiau)?