Citat:
În prealabil postat de paulika
Poi da,dar atunci vor afla parintii ca noi deja ne-am casatorit si noi nu vrem asta.Vrem ca peste doi ani sa para totul normal.Ca acum ei spun ca e prea devreme si sa ne terminam scoala...dar eu consider ca deja e timpul,ca suntem de doi ani impreuna,si nu mai vreau sa stam asa.Si ma gandeam ca peste doi ani sa mai mergem odata la Biserica.
|
Gindul vostru este frumos, inedit si mai ales are avantajul , asa cum si spui, ca nevoind sa mai traiti asa inca alti 2 ani ar avea rostul de a va pune la adapost de pacate .
Eu unul cred ca este posibil numai ca exista o singura precautie : la biserica nu sunteti primiti ca sa vi se slujeasca taina casatoriei decit daca faceti dovada ca sunteti si casatoriti civil prezentind certificatul civil de casatorie .
Asa ca a doua oara cind veti merge la biserica pt. a vi se sluji a doua oara slujba casatoriei va trebui ca mai inainte sa treceti iar pe la ofiterul starii civile si sa luati al II-lea certificat de casatorie pt. a-l prezenta iar la popa , mai ales ca parintii sunt cei care in primul rind vor dori sa va insoteasca la acest ofiter al starii civile, in cadrul serbarilor casatoriei.
Deci sa nu uitati : doua cununii, doua certificate de casatorie.
Nu se poate folosi acelasi prim certificat deoarece ar fi o tragedie pt. parinti sa afle ca voi defapt erati casatoriti de 2 ani si ca in acest timp nu ati tinut decit sa ii pacaliti (ca sa nu zic mult mai real si mai direct). Este cazul , cred , sa ii menajati si sa ii respectati in continuare ca si pina acum !
Totusi , problema ridicata de tine in acest thread propriu se loveste fatis de o realitate absolut zdrobitoare :
voi doi sunteti tineri care ati invatat religia in mod organizat in scoala . Cind voi intrati in clasa I deja exista in scoala romaneasca o experienta de 6-7-8 ani in predarea religiei in scoli , ceea ce demonstreaza ca voi ati prins in total vreo 10-12 ani de invatamint cu disciplina ,,Religie". Chiar nimic nu v-a placut din ea ? Profesorul nu a reusit sa va incinte cu nici o fata frumoasa a materiei sale ?