Subiect: casatorie
View Single Post
Vechi 26.04.2011, 21:12:38
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit hm, segalnica neprihanire !

Citat:
În prealabil postat de paulika Vezi mesajul
Poi da,dar atunci vor afla parintii ca noi deja ne-am casatorit si noi nu vrem asta.Vrem ca peste doi ani sa para totul normal.Ca acum ei spun ca e prea devreme si sa ne terminam scoala...dar eu consider ca deja e timpul,ca suntem de doi ani impreuna,si nu mai vreau sa stam asa.Si ma gandeam ca peste doi ani sa mai mergem odata la Biserica.
Gindul vostru este frumos, inedit si mai ales are avantajul , asa cum si spui, ca nevoind sa mai traiti asa inca alti 2 ani ar avea rostul de a va pune la adapost de pacate .
Eu unul cred ca este posibil numai ca exista o singura precautie : la biserica nu sunteti primiti ca sa vi se slujeasca taina casatoriei decit daca faceti dovada ca sunteti si casatoriti civil prezentind certificatul civil de casatorie .
Asa ca a doua oara cind veti merge la biserica pt. a vi se sluji a doua oara slujba casatoriei va trebui ca mai inainte sa treceti iar pe la ofiterul starii civile si sa luati al II-lea certificat de casatorie pt. a-l prezenta iar la popa , mai ales ca parintii sunt cei care in primul rind vor dori sa va insoteasca la acest ofiter al starii civile, in cadrul serbarilor casatoriei.
Deci sa nu uitati : doua cununii, doua certificate de casatorie.

Nu se poate folosi acelasi prim certificat deoarece ar fi o tragedie pt. parinti sa afle ca voi defapt erati casatoriti de 2 ani si ca in acest timp nu ati tinut decit sa ii pacaliti (ca sa nu zic mult mai real si mai direct). Este cazul , cred , sa ii menajati si sa ii respectati in continuare ca si pina acum !

Totusi , problema ridicata de tine in acest thread propriu se loveste fatis de o realitate absolut zdrobitoare :
voi doi sunteti tineri care ati invatat religia in mod organizat in scoala . Cind voi intrati in clasa I deja exista in scoala romaneasca o experienta de 6-7-8 ani in predarea religiei in scoli , ceea ce demonstreaza ca voi ati prins in total vreo 10-12 ani de invatamint cu disciplina ,,Religie". Chiar nimic nu v-a placut din ea ? Profesorul nu a reusit sa va incinte cu nici o fata frumoasa a materiei sale ?