In a treia zi de Pasti (astazi), parintele ne-a indemnat pe toti sa ii invatam si pe cei care nu stiu cum trebuie sa se prezinte in fata altarului, sa primeasca Sfanta Impartasanie cu PREGATIRE in prealabil (adica: post, spovedanie, rugaciune - exista rugaciuni speciale care se citesc inainte de spovedanie si inainte de impartasanie, puncta parintele -
http://www.crestinortodox.ro/rugaciu...nii-72546.html). Spunea asta pentru ca s-a confruntat cu situatii in care oamenii vin la biserica si habar nu au pentru ce vin, sa primeasca "paine si vin" si ca a fost acasa la bolnavi care s-au mirat foarte tare cand au vazut ca le da lingurita, ei crezand ca trebuie sa le dea o bucata mare de paine - ba chiar il invitau pe parinte sa le prepare impartasania cu painea pe care o aveau ei pe masa.
De asemenea, a rugat oamenii sa vina la biserica si sa se roage, pentru ca rugaciunea persoanala, de acasa, nu e suficienta! Sa vina sa se roage in comuniune cu toti, in casa Domnului, la Sfanta Liturghie si asa sa ii dea slava lui Dumnezeu! Ca era biserica aproape goala in a treia zi de Pasti. Si ne-a indemnat sa vestim aceste cuvinte pe la "blocurile noastre", iar eu vestesc pe acest forum. Sa fim exemplu bun pentru cei din mijlocul nostru, sa nu ne marginim sa mergem la biserica si sa facem rugaciune in camaruta noastra, ci sa ii invatam si pe cei care nu stiu anumite lucruri.
Un alt parinte ne-a indemnat sa ne salutam Hristos a inviat si Adevarat a inviat pana la Inaltare, dar intre noi credinciosii, nu pe cei mai putin sau deloc credinciosi, adica sa nu dam margaritare porcilor (aceasta mentiune din urma imi apartine, nu a folosit-o parintele ad litteram) si a reamintit ca in saptamana luminata nu se fac parastase pentru morti, caci e prilej de bucurie, si nu de intristare. Imi permit eu sa adaug, nu merge nici sa fie citit acatistul pentru adormiti in perioada asta, pentru ca nu se potriveste cu sarbatoarea, dar am descoperit ca acatistul Invierii este foarte bun si ii putem cuprinde in el atat pe morti, cat si pe vii.
Am scris aceste randuri, in speranta ca vor folosi cuiva.