Subiect: casatorie
View Single Post
Vechi 27.04.2011, 08:38:39
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de paulika Vezi mesajul
OK,am inteles.Eu am 20 de ani si el 21,dar parintii vor sa mai asteptam.Dar atunci ne putem macar sa facem logodna?
Puteti face logodna si mai apoi Taina Casatoriei insa logodna nu va da voie sa aveti relatii intime, (chiar daca aveti voie sa locuiti impreuna). Daca logoditi fiind nu va pastrati curatenia trupeasca... tot pacatul curviei este.

Aveti varsta potrivita pentru casatorie conform invataturii crestine ortodoxe (Sfintii Parinti). Vorbiti cu preotii vostri duhovnici si ei va vor ajuta sa vedeti daca va iubiti intr-adevar si va potriviti atat sufleteste cat si trupeste. Preotii duhovnici va vor ajuta sa nu gresiti. Asculati de Hristos in primul rand, de Sfanta lui Biserica. Doamne fereste sa fie doar o dorinta trupeasca (doar atractia fizica sa va uneasca) ca amandoi veti sufei mai tarziu.
Graba strica treaba... dar si casatoria care vine prea tarziu (dupa 30 de ani) strica frumusetea acestei Sfinte Taine care are bucuriile ei la fiecare varsta. Este indicat (atat din punct de vedere bilogic cat si psihologic si duhovnicesc) ca familiile sa aba copii pana implinesc varsta de 30 de ani.

Din nefericire multi parinti isi incurajeaza copiii sa se axeze pe cariera profesionala si sa neglijeze casatoria in tinerete... si asa ajung bietii copii ca in jurul varstei de 18 - 20 ani sa pice in alte patimi cumplite: desfranare, curvie, masturbare etc.
Alti parinti ii incurajeaza pe tineri sa stea in curvie... ca de' se vor casatori ei dupa 30 de ani cand se vor realiza si ei un pic pe plan socio-profesional.

Mai apoi cand vad ca nu se mai pot casatori alearga pe la Preoti si Biserci cu parintii lor disperati ca nu se pot casatorii copiii ca au "cununiile legate". Pai mai parintilor si voi copiilor... voi v-ati legat cununiile (adica nu va mai puteti casatori) prin patimile si pacatele pe care le aveti. Voi parintilor i-ati impins pe copiii vostri in aceasta situatie!
In aceste cazuri si parintii au partea lor de vina, uneori chiar mai mare decat a copiilor.

Asadar sa luam aminte. Sa urmam invatatura lui Hristos, a Sfintei Sale Biserici (Ortodoxe).

Last edited by Eugen7; 27.04.2011 at 08:45:47.
Reply With Quote