Mirela draga mea,
Iarta-ma, din suflet iti spun inteleg ce inseamna si suferinta si boala, eu insami am trecut in viata prin situatii incrancenate.M-ai impresionat prin suferinta si neputinta ta.
Te rog, incearca din rasputeri sa-l ierti si sa-l uiti de-adevaratelea. Tu te-ai luptat cum ai stiut si cum ai putut pt. aceasta casnicie, SUFICIENT! Ajunge! Opreste-te in a te mai gandi la orice are legatura cu el!
Incearca sa intelegi ca el si casnicia ta NU MAI EXISTA, apartin trecutului!
Daca doresti sa ai un viitor, mai ales unul binecuvantat de Dzeu cu sanatate, asa cum iti dorim noi toti de aici( sa se implineasca cat mai curand!), atunci trebuie sa stergi din mintea si sufletul tau, amintirea lui. El nu a fost pentru tine. Dzeu nu a ingaduit sa fiti impreuna pt. ca nu v-ati fi mantuit impreuna! Atat!
In rest, te rog preda-te pe tine voii Maicii Domnului si Mantuitorului, incredinteaza-te din toate inima lor! Si incredinteaza-l si pe el tot lor, ca sa te poti desprinde. Abia cand vei accepta ca toate acestea sunt trecut vei avea un viitor.
Trebuie sa ai eleganta si nobletea sufleteasca, sa-l lasi sa plece. Nu suntem stapani pe viata si alegerile altora chiar daca ne sunt soti/ sotii. Dzeu va hotari ce sa faca cu fiecare. Tu repeta de cate ori poti, Doamne faca-se voia Ta, fie cum vrei Tu, ma predau voii Tale, fa ce doresti cu viata mea!
Te poti vindeca fizic daca te vei vindeca mai intai sufleteste, desprinzandu-te cu orice gand de amintirea lui. Cand il vei uita cu adevarat iti vei da seama ca nu mai esti bolnava, ca boala apartine si ea trecutului. Dzeu Ti-a harazit poate altceva.
Si oare nu El ti-a purtat si pana acum de grija prin mainile duhovnicului si ale parintilor?!
Asa cum ai existat pana acum asa vei putea exista si de acum inainte fara ajutorul lui ci doar cu nadejdea la Dzeu!
In rest, Dzeu va face cu el ce va voi si nu mai este treaba noastra de acum inainte...preot sau nu fiecare va da seama la judecata de faptele sale si nu de ale sotului/ sotiei.
In ceea ce priveste recasatorire ta, episcopul sau duhovnicul nu sunt stapani pe viata ta, doar Domnul este.Si el poate randui ca tu sa vietuiesti in alta parte, in alt loc...unde tu iti vei putea gasi linistea, sanatatea si de ce nu poate si un alt sot?!
Doar sa crezi ca la Dzeu toate sunt cu putinta, si ca nu face Dzeu ce vrea un episcop ci El poate randui ca sa fie schimbat acel episcop de ex!
Tu fa-ti datoria ta adica doar iarta-l si uita-l, restul lasa-l in seama Mantuitorului nostru Iisus Hristos si a Maicii Sale si va fi bine!
Dzeu si Maicuta Sa ce a sffanta sa-ti ajute cum cred ei ca este mai bine pt.tine.
Doamne ajuta!
Cu multa dragoste Ii rog sa te vindece de tot raul!