Citat:
În prealabil postat de Dumitru73
Cum sariti voi visarionistii ca arsi cand se ia lumea de voi.
Scuza-mi lipsa e modestie, dar uneori ma cred in masura sa dau sfaturi.
Iar cand le dau, nu poti sa ma acuzi ca ele sunt in afara ortodoxiei.
Si de unde stii tu ca sunt neavizat?????
Cel putin pe subiectul visarionisti, sigur sunt mai avizat decat tine.
|
Daca eu iti scuz lipsa de modestie sau nu, nu cred ca te ajuta cu ceva, mai greu iti va fi cand vei cere aceasta scuza in fata Dreptului Judecator. Si fiindca invatatura visarionista nu te-a satisfacut si nu ii place, ia uite ce spune sfantul Teofan Zavoratul:
"Daca nu ai fost inflacarat cu putere de Duhul Sfant, nu pofti sa asculti gandurile straine , ca nu cumva, starnindu-ti prin cele auzite patimile care inca nu au murit, sa iti strici sufletul.
Fericit cel ce propavaduieste virtutea cu faptele -iar daca vorbesti ca unul ce are virtute, dar faci cele potrivnice ei, aceasta nu te va mantui. Nu poti sa cumperi cu bani, fara sa te ostenesti, stiinta de carte sau vreun mestesug:nici deprinderile virtutilor nu se pot dobandi fara staruinta si osardie.
Dintre toate madularele trupului tau, cel mai de seama este capul, si daca da cineva in tine cu piatra, sau cu toiagul, sau cu sabia, jertfesti, ca sa abati loviura de la cap, alt madular al trupului, stiind ca fara de cap nu poti in aceasta viata :si pentru tine lucrul cel mai de seama sa fie credinta in Sfanta Treime, Cea de o fiinta, caci fara aceasta credinta nimeni nu poate sa vietuiasca viata adevarata" -Si vorbesti fara sa fii avizat