Subiect: Ma simt trista
View Single Post
Vechi 27.04.2011, 22:12:50
eeaotly eeaotly is offline
Member

Data înregistrării: 15.02.2011
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Mi-aduc aminte ca si eu am simtit asta, odata, acum cativa ani... e un sentiment extraordinar, mai ales daca stii ca "alesul" e putin credincios, dar sa nu ne imbatam cu apa rece, nu stii ce e in sufletul lui cand spune asta, stii numai ce simti tu cand il auzi... Or, importanta e trairea si mantuirea lui, nu starea ta de spirit, si este nevoie de mai mult de doua cuvinte pentru a fi cu adevarat credincios...

Sa-ti dea Dumnezeu, la vremea potrivita, omul pe care ti l-a randuit si sa mergeti impreuna pe drumul mantuirii!

:-) Aici iti cam dau dreptate, dar cu urmatoarele observatii : uneori, unii dintre acei "putin credinciosi" sunt de fapt, "putin exteriorizati", si ca atare, poti avea oricand surprize placute din partea lor.

A doua idee ar fi aceea ca, de multe ori iubirea, datorita faptului ca are drept tinta inima, converteste mult mai usor si mult mai temeinic decat zeci de predici care se adreseaza ratiunii. Si unde mai pui ca ea transforma omul pe nesimtite, fara ca el sa-si dea seama!

Asa ca sa nu te mire faptul ca un om cu o credinta slaba, dar cu o dragoste sincera, poate rosti urari si saluturi religioase de genul : "Hristos a inviat!"