View Single Post
Vechi 27.04.2011, 22:29:54
ALEXANDRU ANASTASIU's Avatar
ALEXANDRU ANASTASIU ALEXANDRU ANASTASIU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit Hristos a înviat!

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Sunt perfect de acord domnule doctor sa trageti dvs cortina acestui dialog.Voi face tot posibilul sa reactionez cu discretie si bun-simt si sa meditez in tacere la cele ce vor fi postate de dvs.Desi am un sentiment precum cel care l-a incercat pe Hamlet intr-un anumit moment nu pot decat sa respir adanc si va spun: ,,Apasati pe tragaci domnule doctor.Din fericire nu pot muri decat o singura data" :)
Dragul meu îți mulțumesc.

Acum însă te mai rog ceva. E mult mai greu să vorbești din inimă decât din canoane și din înălțimile cărturărești ale teologiei. Din cauză că adevărata teologie se face când în inimă îmbrățișezi cu lacrimi omul căruia îi vorbești. Pentru aceasta este nevoie de liniște în cămara duhului ca să auzi adierea vântului lin din care grăiește Domnul.

3 Reg.19:11. A zis Domnul: “Ieși și stai pe munte înaintea feței Domnului! Că iată Domnul va trece; și înaintea Lui va fi vijelie năprasnică ce va despica munții și va sfărâma stâncile, dar Domnul nu va fi în vijelie. După vijelie va fi cutremur, dar Domnul nu va fi în cutremur;
3 Reg.19:12. După cutremur va fi foc, dar nici în foc nu va fi Domnul. Iar după foc va fi adiere de vânt lin și acolo va fi Domnul”.

Ori eu acum, până în iulie sunt în pregătirile de sesiunea a 2-a și, printre multe altele, trebuie să învăț limba ebraică, greacă veche iar timpul este foarte redus (am foarte mulți pacienți). De aceea te rog să urmărești postările pe care le voi face pe acest subiect dar tratat din punct de vedere dogmatic, canonic și după Sfintele Scripturi (deoarece deja le am pregătite mai de mult și doar le copiez din fișierul care este gata). Și așa este util pentru că foarte multe nedumeriri în credință se lămuresc astfel.

Dar ca să-ți vorbesc așa cum ar iubi Dumnezeu și deci și tu (vibrând inima mea pentru a vibra și a ta - sunt convins că ești tixit până la saturare de citate) va trebui să mă mai aștepți până după sesiune, fără să te superi pe întârziere. Altfel ar ieși și examenele și postările un dezastru duhovnicesc. Asta desigur dacă și Domnul nostru Iisus Hristos ne va ajuta să o împlinim.

Iac.4:13. Veniți acum cei care ziceți: Astăzi sau mâine vom merge în cutare cetate, vom sta acolo un an și vom face negoț și vom câștiga,
Iac.4:14. Voi, care nu știți ce se va întâmpla mâine, că ce este viața voastră? Abur sunteți, care se arată o clipă, apoi piere.
Iac.4:15. În loc ca voi să ziceți: Dacă Domnul voiește, vom trăi și vom face aceasta sau aceea.
Iac.4:16. Și acum vă lăudați în trufia voastră. Orice laudă de acest fel este rea.

Ești de acord așa?

PS: Până atunci, dacă dorești, ai putea citi cartea aceasta? E tare frumoasă deoarece este din inima unuia care a trăit-o total în propria lui viață și nu doar a gândit-o din vârful stiloului:

http://www.scribd.com/doc/35982/Mich...spre-Ortodoxie

SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.

Last edited by ALEXANDRU ANASTASIU; 27.04.2011 at 22:41:44.
Reply With Quote