Citat:
În prealabil postat de vintage
Asa este, am citit si eu postarile tale. Inseamna ca avem dreptate. Si multi sustin asta.
Doamne ajuta!
|
"Din gura a doi sau trei sa se statorincesca tot adevarul".
Din nefereicire sunt parinti care isi indeamna copiii sa traiasca in curvie (desfranare) pana isi termina scolile si se realizeaza socio-profesional, desi tinerii au varste intre 20 si 24 de ani. Ba unii parinti chiar ii indeamna pe tinerii casatoriti sa nu aiba copii cand sunt tineri, ca au ei timp mai tarziu... ii indeamna chiar sa faca avorturi. Din pacate aceasta este o realitate si nu doar simple fictiuni.
In aceste situatii tragice tinerii casatoriti sa isi aduca aminte ce spune Iisus: "Cel ce iubieste pe tatal sau pe mama sa mai mult decat pe Mine nu este vrednic de Mine" si "Cel ce ma iubeste pazeste poruncile Mele si le implineste."
Porunca a 5-a spune sa ne cinstim parintii. Deci trebuie sa ascultam de ei doar atunci cand ei urmeaza invatatura lui Hristos, a Bisericii. Pacatul aduce moartea.
Chiar daca parintii nu asculta de Hristos, de Biserica, si atunci trebuie sa le acodam cinstea cuvenita, insa nu trebuie sa ascultam de ei, nu trebuie sa urma indemnurile la pacate, ci trebuie sa ascultam de Hristos, de Biserica, de preotii duhovnici.
Cand Sfintiilor Apostoli Petru si Ioan li s-au cerut de catre mai marii preotilor sa nu mai vorbeasca despre Iisus, Sfantul Petru plin de Duh Sfant a spus: "Cugetati si voi daca se cuvine sa ascultam mai mult de voi decat de Cuvantul lui Dumnezeu".
Doamne ajuta. Hristos a inviat.