Citat:
În prealabil postat de anna21
Nu fac confuzie intre spovedanie si duhovnicie. Cred ca i-am raspuns strict la postarea ei.
|
M-am linistit. :)
Citat:
În prealabil postat de anna21
Ca fapt divers, saptamana trecuta m-am surprins vorbind despre pacate, spovedanie, intocmirea listei de spovedanie, harul preotului etc.. unei rude care nu merge cu anii la biserica.
Apoi am inteles ca am intristat-o cumva, poate am vorbit de pacate pe care le facuse.. In fine, mi-a parut rau si ma intrebam ce m-a apucat sa vorbesc astfel de lucruri cu un necredincios?
Abia mai tarziu, am aflat de la altcineva ca ruda mea a fost in prag de Inviere la preot, iar acesta a trimis-o acasa si i-a zis sa se gandeasca temeinic - o saptamana, doua, o luna... cat trebuie - la pacate, iar apoi sa vina la spovedit (ea nu s-a spovedit niciodata). Probabil ca femeia nu stia nimic despre spovedanie, dar iata ca "intamplator" i-am raspuns eu unor intrebari, chiar daca nu le stiam (ca eu am deschis acea discutie).
|
Slava Domului.
Duhul Sfant lucreaza... in oameni si prin oameni, in primul rand pe Pamant.
Trepat treptat cu ajutorul lui Hristos ajungem sa "uram pacatul" dupa cum scrie si in Psaltire, caci ne dam seama ca este ceva nefiresc, care ne desparte de Hristos, ingradindu-ne libertatea noastra intru Hristos.
"toate imi sunt permise dar nu toate imi sunt folositoare. toate imi sunt permise dar nu toate zidesc. toate imi sunt permise dar nu ma voi lasa robit de nimic" rau, spune Sfantul Pavel
Doamne ajuta.