View Single Post
Vechi 29.04.2011, 10:33:21
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de macsim Vezi mesajul
Am inteles, si asta din propria mea experienta, ca cel mai important lucru intr-o casnicie este comunicarea. Am invatat - greu a fost ! - sa comunic cu sotul meu si sa discutam si sa analizam impreuna orice lucru, orice situatie, orice traire. Daca eu nu-i comunic lui ceea ce simt si ceea ce cred, el nu are de unde sa stie ce se afla in mintea si in inima mea. Si invers. In momentul in care el imi spune ceea ce simte si ceea ce crede, eu pot merge dincolo de presupuneri si il pot intelege pe el, asa cum este el. Plecand de la date concrete, putem decide impreuna ce anume si cum anume vom face. Si folosim comunicarea in fiecare aspect al vietii noastre.
Bineinteles, comunicarea este unul din cele "trei picioare" ale comuniunii depline in casatorie. Al doilea "picior" este iubirea reciproca, iar al treilea "picior" este credinta in Dumnezeu (care este iubirea lui Hristos, respectarea poruncilor lui).

Daca unul din cele 3 picioare ale scaunelului este subred, scaunelul cade chiar daca celelate 2 picioare sunt zdravene. Asa este si in cazul comuniunii depline in casatorie, trebuie tinut cont de toate cele 3 aspecte: credinta (dreapta in Dumnezeu), iubire reciproca, comunicare deplina. Daca unul pica... pica totul.

Doamne ajuta. Har si pace.