Citat:
În prealabil postat de macsim
Exista o diferenta fundamentala in felul in care comunica un barbat si cel in care o face o femeie: barbatul isi foloseste mintea, iar femeia isi foloseste inima. Aproape intodeauna barbatul impartaseste ceea ce stie, iar femeia ceea ce simte. Poate ce de aici vin multe dificultati in comunicarea din cuplu. Cand il invit pe sotul meu la cumparaturi, si ii spun dinainte ca am o lista cu 5 produse de care am nevoie in bucatarie, el nu intelege de ce zabovesc si la raionul de imbracaminte, ca doar nu gasesc acolo sare de bucatarie. El stie ca trebuie sa ajungem la raionul de alimente, iar eu imi clatesc ochii in imprimeul unei bluze, pe care oricum nu mi-o cumpar... :-)
|
Corect. Foarte bine spus :)
Citat:
Pe de alta parte, femeia are nevoie sa povesteasca o multime de lucruri, sa dea o multime de detalii ... asa este ea construita. De multe ori vorbim si povestim fara a astepta un reply din partea sotului, ci avem nevoie doar sa fim ascultate. Si pentru ca simtim nevoia sa spunem ceea ce simtim, adesea suntem incoerente pentru ca nici noi nu putem defini exact ceea ce se afla in emotiile noastre.
|
Exact. Barbatul are creierul axat sa ofere solutii, de aceea cand incepe femeia sa vorbeasca el gandeste de cele mai multe ori: vai de mine ce ii mai turuie gura, cum voi putea eu sa gasesc rezolvarea atator probleme?
Cand de fapt el doar trebuie sa fie zabitor si sa mai dea din cand in cand din cap in semn de aprobare... merge chiar si un mormait de aprobare "da draga mea... sigur iubita mea" :)
Cand femeia doreste o solutie de la barbatul ei il va intreba direct. Barbatul trebuie sa asteple calm acel moment nu sa se grabeasca sa ofere solutiile.
Barbatii trebuie sa inteleaga ca femeiele vor sa fie ascultate. Au nevoie de auditoriu. De asemenea si femeile trebuie sa intelaga ca barbatii au nevoie cateodata sa fie singuri sa gandeasca un pic, sa filosofeze :P Nu inseamna ca nu mai sunteti iubite sau dorite... ci doar ca noi barbatii avem nevoie sa fim cu noi insine, sa ne concetram pe ceva in anumite momente.
Citat:
In plus, noi femeile vedem lucrurile in ansamblul lor. Cuprindem toate detaliile unei situatii, suntem dedicate detaliilor si amanuntelor. Iar barbatii au abilitatea de a fi mai clari si mai concisi, pentru ca ei vad detaliile pe rand, nu in ansamblul lor.
|
Femeile sunt multitasking (pot face mai multe lucruri in acelasi timp... si spre surprinderea barbatilor chiar ies bine) iar barbatii sunt singletask (fac un singru lucru... si spre surprinderea femeilor il fac chiar foarte bine). Si inca ceva, cand barbatii fac un lucru femeile trebuie sa stie ca ei nu aud. Nu e o minciuna pur si simplu creierul lor e prea ocupat cu ceea ce fac ca sa mai procesese sunetele :D
P.S. Iata ce bine face putina psihologie in intelegerea comportomenului in viata de cuplu :)