@ Dumitrule, draga...
...roadele unui pom difera intre ele: unele sunt bune, unele sunt patate, aletele le mananca viermii, altele sunt putrede! Iar fermierul LE ALEGE! Asa face si Hristos cu noi: va desparti oile de capre! Va separa graul de neghina! Va alege ramurile uscate ale vitei si le va arunca in foc!
Nu te necaji! Pt fiecare exista "ac de cojoc" dar asta o face NUMAI Hristos! Nu fratia ta! Nu esti in masura sa arati cu degetu! Nu AI NICIUN DREPT SA CRITICI! "Au luat oamenii judecata Mea" ne spune Dl.Hristos in Evanghelie.... Nu uita ca indiferent de cum te "manifesti" in lumea asta, NU ai drepturi asupra aproapelui! Ci doar "cine Ma iubeste pazeste poruncile Mele"! sau "sa va iubiti unul pe altul"! Asta tre sa facem toti, nu numai tu, nu numai eu, nu numai preotii! TOTI! Toti vom da seama de faptele noastre! Nu te judec, ci cu mila si iubire incerc sa te fac sa nu mai judeci ci sa iti vezi doar de tine, de pacatele tale, nu iti mai umple desaga cu judecata si ocara! Nu tu dai seama de ce fac "visarionistii"...
Daca ai avut parte de "luminarea mintii" prin dumnezeiescul Har, bucura-te! Dar tine pt tine, ca spunand lumii, pierzi Harul! Nu ajuti lumea decat prin RUGACIUNE!
Ori ravna "inflacarata si potrivnica" a ta NU AJUTA pe nimeni si nimic! Te zbati ca pestele pe uscat! Un crestin adevarat - cum te pretinzi prin judecata - niciodata nu vede pe aproapele mai rau ca el, ci se vede pe el insusi mai rau decat aproapele, se roaga pt aproapele!
Ce ne spune Sf.Pavel "de cade cineva in vreo greseala VOI CEI DUHOVNICESTI indreptati-l pe unul ca acesta, cu duhul BLANDETII" nu cum faci fratia ta, prin ocara si judecata! De esti duhovnicesc, actionezi ca HRISTOS, cu iubire! Dar tu ca om niciodata sa nu aratati gresalele aproapelui tau ca si Hristos sa nu le arate pe ale tale! Ca tu nu stii pocainta fiecarui! Desi la vedere noi vedem greseala, Tatal Ceresc care vede intru ascuns, vede si pocanta fiecaruia! Asadar, tu ramai cu judecata si ei se mantuiesc!
Fii intelept si vezi-ti de treaba ta! Cel smerit sta la locul lui!
|