Citat:
În prealabil postat de Tangun
Nu se poate intoarce nimic odata ce nu esti identificat cu cauza. Orice cauza are si un efect iar daca nu intri in sfera cauzei, efectul nu are loc.
Nu trebuie sa spui ca nu imi doresti ceea ce in realitate nu exista. Nu exista nici pentru tine doar daca esti identificat cu un sine fals: personalitatea.
Nu trebuie sa te simti ranit, pentru ca ranit este doar egoul nu tu. Nu trebuie sa confunzi un ego ranit cu fiinta din spatele lui. Eu nu te confund pe tine cu egoul tau si de aceea nu ma refer la tine ci la personalitatea ta. Pentru ca in esenta, viata este la fel de eterna pentru toti. Cine poate fi jignit, ranit, umilit? Este sinele fals, egoul care se supune dualitatii. Egoul este umilitul , jignitul si ranitul, dar si exaltatul, superiorul, separatul, diferentiatul. Viata este aceeasi pentru toti, separarile au loc atunci cand personalitatea a pus stapanire pe tine.
|
Dragul meu, nu stiu cum se face dar tu intelegi doar ce vrei tu din ce spun. Eu ti-am spus ca e corect ce ai spus despre mine. Deci nu vad unde e ranirea. Eu sunt surprins doar de un lucru, au mai fost persoane care mi-au pus oglinda in fata si bine au facut. Nu sunt de loc suparat pe asta, dimpotriva, imi foloseste, dar sunt surprins de acele oglinzi, cum nu vor ele sa se intoarca si pe partea cealalta? Sa fie un defect al lor, ca al celui ce o manuieste nu prea cred, ca prea sunt iluminati sau corecti si n-ar trebui sa aiba defecte. Ba chiar exista oglinzi cu duble fete, dar nu stiu cum se face ca de-astea nu se nimeresc prin preajma. Da', nu-i nimic nu ma supar eu dintr-atat, sper ca nici cel ce a atins deja iluminarea. Nu-ti fa probleme din cauza mea, incearca mai bine sa ma iluminezi, ca-s cam intunecat la minte, recunosc. De la egou spui ca mi se trage. No, las' pe mine, sa vezi ce dau eu cu el pamant acu'.
Har, smerenie si jertfa de sine.