29.04.2011, 22:36:15
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de O p e t h
Creste din pacate..o sa regretam babutele alea traditionaliste care sustineau crestinismul apostolic cum regretam acum colindatorii si ne umplem de un Craciun de urari conditionale.Sincer ,ca reactionist,toata tehnologia asta fie ea si crestina ma oboseste.Sacrul si adevarul il gasesti intotdeauna prin lucruri simple.Cine va mai fi atuncea printre bloggeri sa faca asezarea omeneasca locuibila,lumea mai lume,aratandu-le ca pamant si lume.Nu trebuie sa facem ecologia mai buna,blogurile mai bune ci doar ne trebuie acea melancolie eminesciana ca in claritatea unui bec artificial de fabrica sa mai descoperim inca urma sacrului,asa cum era inainte,.Omul la trecut medita mai mult,suferea mai mult, constiinta nu era ca acum,cvasi-straina...inainte omul era definit simplu dar grav,era individ,era indefinibil si unic.Modernitatea nu are nimic nou si cu siguranta nimic bun.doar regres.
Vorbeam cu niste tineri crestini pe un chat dupa ce au venit de la Biserica.„Uita-te putin la Lossky,ce sinteza geniala,o capodopera in ontologie”.„Prea filozofic pentru mine,mi-e frica sa avansez,deocamdata respect sfaturile duhovnicului.Ai citit noul articol de pe razboiintrucuvant.ro?”.Tinerii nici nu stiu sa distinga binele de rau,mi-e frica sa ma gandesc la cata lume va mai alege sa cunoasca ascetica ortodoxa pe langa atatea bazaconii cu comploturi si apocalipse.
Enfin ,imi cer scuze pentru paranteza asta si ma astept la contraziceri radicale caci sunt poate singurul nascut in mijlocul orasului ce viseaza in zadar la linistea deserturilor.Nu o sa merg sa beau apa cu mana ,insa acei bloggeri credinciosi in mare parte au atatea aspecte de neimitat,atata filozofie de duzina,atata golire de orice...aspiratia la globalizare distruge omul contemporan
|
Atata timp cat mai exista tineri sau liceeni care gandesc ca tine , suntem , adica : EXISTAM , si asta-i cel mai imortant ! Gandesti ca un om matur ! Slava lui Dumnezeu pentru toare !