View Single Post
Vechi 30.04.2011, 11:02:23
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vintage Vezi mesajul
Am tot respectul pentru Eugen ca om, ca faptura a lui Dumnezeu. Am remarcat dorinta si dragostea lui pentru studiu. Sunt sigura ca Dumnezeu il apreciaza pentru sarguinta lui.
Nu avem aceleasi convingeri lagate de creatia lui Dumnezeu si dainuirea ei in timp, si nu-mi este mie ingaduit si nici nu indraznesc sa spun mai mult decat am spus.
Daca as continua discutiile ar fi o mare indrazneala din partea mea, ba chiar nesabuinta garnisita cu mandrie.

Multumesc pentru lamuririle pe care mi le-ai dat, Catalin! M-au ajutat sa-mi clarific niste pareri
Doamne ajuta!
Apreciez onestitatea ta. Poate nu ma considri frate intru Hristos desi ne impartasim din acelasi Sfant Potir. Poate crezi ca sunt "ratacit" insa doresc sa te asigur ca nu invat nimic fara binecuvantare, in cele dogmatice ortodoxe atat de la parintele duhovnic cat si de la profesorii de dogmatica de la facultatea ortodoxa. :)
Hristos este Adevarul si fara EL nu putem face nimic. Fara studiu corespunzator, fara o traire intru EL in Sfanta Sa Biserica Ortodxa, fara participarea la Sfintele Taine... suntem morti duhovniceste.
Si animalele vietuiesc biologic... dar nu pricep nimic. Instinctele le conduc. Noi oamenii intru Hristos putem intelege Adevarul si trai intru EL.

Omul este trup si suflet cugetator si nemuritor, astfel EL poate alege sa fie doar un animal daca ignora viata duhovniceasca sau poate alege sa fie asemenea unui inger.

"si omul in cinste fiind nu a priceput, alaturatu-sa animalelor celor fara de minte si s-a asemanat lor" Psalmi

@catalin
Citat:
În prealabil postat de catalin Vezi mesajul
]În prealabil postat de catalin2
Eugen are o parere proprie in legatura cu imbinarea evolutionismului cu crestinismul, in rest are conceptii ortodoxe.
Aceasta conceptie este gresita si, din fericire, in ortodoxie nu prea e nimeni care o accepta. La fel si la neoprotestanti, doar cativa catolici si chiar si ultimii doi papi au zis ceva in favoarea ei (fara sa o accepte oficial). Am mai discutat despre asta aici si ce spun sfintii parinti despre Facere: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...hlight=facerea
catalin spune-mi te rog la ce faculate studiezi teologia ortodoxa. Acolo la dogmatica voi nu ati studiat Teoria Relativitatii, Teoria Big-Bang, Teoria Evolutionista, Teoria design-ului inteligent. Care sunt conforme cu invatatura ortodoxa si care nu? Care sunt incopatibilitatile? De ce? Ce este viata biologica? Dar viata duhovniceasca?

Te asigur ca parerile mele nu sunt proprii... ci este ceea ce se studiaza. Teologia inseamna intelegere, certitudine... nu putem vorbi despre ceea ce nu stim. Va invit cu drag la cursuri :)

Faptul ca nu stii ca Biserica Romano-catolica sustine in mod oficial atat Teoria Evolutionista cat si cea a Big-bang ului ca fiind intocmai cu invatatura Sfintei Scriputri ma ingrijoreaza intrucat un teolog ortodox ar trebui sa fie la curent cu invataturile vremii, sa ia ceea ce este bun din stiinta si sa combata cu argumente ceea ce este gresit, dupa modelul Sfintilo Parinti. (Spre exemplu teoria design-ului inteligent trebuie aprig combatuta intrucat promoveaza un Dumnezeu diferit de cel marturisit de Sfintii Parinti.)

Doamne ajuta. Har si pace.

P.S. Avand in vedere ca acesta sunt subiecte dificile din punct de vedere teologic, va rog sa imi permiteti sa ma retrag intrucat nu doresc sa "va smintiti sau sa va poticnici in mine". Aceste lucruri se discuta de oameni competenti in medii adecvate.

Last edited by Eugen7; 30.04.2011 at 11:13:30.
Reply With Quote