View Single Post
Vechi 30.04.2011, 12:30:04
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
@catalin
catalin spune-mi te rog la ce faculate studiezi teologia ortodoxa. Acolo la dogmatica voi nu ati studiat Teoria Relativitatii, Teoria Big-Bang, Teoria Evolutionista, Teoria design-ului inteligent. Care sunt conforme cu invatatura ortodoxa si care nu? Care sunt incopatibilitatile? De ce? Ce este viata biologica? Dar viata duhovniceasca?
Sunt absolut convins ca teoria evolutionista e o mare prostie nu numai din punct de vedere crestin, ci din toate punctele de vedere, inclusiv stiintific. Prim adata cand am devenit credincios am cautat sa ma informez despre teoria asta, sa stiu exact cum e adevarul.
Nu studiez si n-am studiat niciodata teologia decat pe cont propriu, iar daca la facultate de teologie s-ar preda asemenea aberatie ca teoria evolutionista nici ca mi-as dori vreodata sa aud de asa ceva. Dar eu sunt sigur ca nu e asa, n-am auzit ortodocsi care sa creada teoria asta, cu atat mai mult teologi sau preoti ortodocsi.
In plus ar fi culmea, din scoli au scos teoria evolutionista si sunt revoltati ateii si cei care nu sunt practicanti, iar la facultatea de teologie se preda evolutionismul si Big Bangul. Probabil in sens critic, de genul ce prostii au mai inventat oamenii de-a lungul timpului.
Tu ai o parere personala (gresita), dar nu poti spune ca acum ortodoxia accepta evolutionismul pentru ca nu o sa gasesti nici macar un articol ortodox cu asa o parere (exista un preot dat afara de la parohia din Australia si or mai fi unu sau doi).

Iata si de ce e o prostie, am mai scris asta, daca mia e nevoie de argumnete: Daca azi ar fi fost specii intermediare sau chiar specii care sunt pe cale de progres, ar trebui sa avem diferiti indivizi in stadii diferite de dezvoltare. Dar toate exemplarele dintr-o rasa sunt exact la fel, nicio modificare de al un individ la altul. Bineinteles, afara de micile diferente existente intre indivizi. La fel la toate speciile. Ca de acum cateva milioane de ani de cand se presupune ca a aparut specia respectiva nu ar fi putut sa se dezvolte toti indivizii la fel, fara nicio deosebire.

Sper sa nu intelegi ca as avea ceav cu tine, doar cu teoria evolutionista. Pe mine nu ma deranjeaza ca tu o sustii, e parerea ta.
Reply With Quote