Citat:
În prealabil postat de MariS_
Tinere iluminat, da-mi voie sa-ti explic si eu "scindarea" personalitatii batranului. Uita-te putin la avatarurile noastre. Batranul decide sa intre in dialog cu tanarul iluminat. Si il trateaza cu pluralul dvs. Tanarul iluminat il trateaza la per tu, ba ii mai face si un "portret" pe masura. Iluminata decizie! Batranul decide sa raspunda si el la per tu, aliniindu-se modalitatii de dialog a tanarului. Proasta decizie, caci asta il infumureaza si mai tare pe tanarul iluminat. La final, batranul decide sa retraga din dialog, caci nu ducea nicaieri, si sa-i redea tanarului aerul de profesor(!) si pentru asta i se adreseaza din nou respectuos cu dvs. Si mai proasta decizie, caci tanarul iluminat deduce doct ca batranul are personalitatea scindata. Si o demonstreaza si mai doct alaturand colaje din raspunsurile batranului. Tinere iluminat, sa stii ca auditoriul nu e format din fraieri, ba s-ar putea sa fie mai iluminat decat "profesorul". Maestrul, de la care ai dat copy-paste si pe care se pare ca nu-l prea intelegi, te-ar certa daca ar citi ce ai scris aici. Dar am sa vorbesc eu cu el sa n-o faca, ca esti tanar si te mai fura valul iluminarii.
No, acu' te las sa te joci cu colajele cum vrei matale.
|
A fi batran, tanar, superior pentru ca esti batran, inferior pentru ca esti "mai tanar" sau invers, toate astea sunt un continut, o iluzie. "Batranetea" ti-o daruieste personalitatea pentru ca doar personalitatea "a imbatranit" in tine. Pentru ca pot privi dincolo de personalitatea ta, eu ma adresez tie si nu personajului tau. Intelesul scindarii la care ma refeream este foarte profund dar repet, pare ceva marunt, aparent. Sunt sigur ca Tu ai inteles ce am spus, dar tot tu (personajul tau) se face ca nu pricepe.
Nu are nici cea mai mica relevanta de ce, daca si de la cine am dat eu copy-paste, atata vreme cat vreau doar mesajul sa ajunga. Trezirea constiintei e importanta, si scoaterea minciunii din adancul "personalitatilor".
In rest..daca eu sunt sau nu iluminat..toate sunt de mica importanta..