View Single Post
Vechi 18.07.2007, 12:27:06
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

erzbet, sa-ti spun concret... limita dintre "normal" si "fanatism" sau "extremism", cum vrei sa-i spui, e detul de neclara si discutabila.
dak in ziua de azi respectarea cu strictete a unor reguli se numeste fanatism, atunci... vreau sa fiu fanatica.
regulile ortodoxiei au un inteles profund, cu o filozofie greu de inteles dak le judecati superficial.
mersul la mare, in sine, nu e pacat... dar ce ne invata Sfintii Parinti? (deci, atentie, sunt niste Sfinti Parinti, nu asa... niste frustrati kre s-au apucat sa dirijeze viata intregii omeniri aruncand anateme dupa cum le vine... tot ce-au spus, au spus sub Harul Duhului Sfant) sa fim atenti la faptele noastre, la ce vorbim, caci din cauza lor (a faptelor) putem sminti pe altcineva. si nu-mi spuneti k nu stiti ce comenarii sunt pe plaja (k sa nu mai spun de ganduri)... indiferent cum ai arata, bine sau rau, cineva tot comenteaza sau isi lipeste ochii de tine. veti spune "eu nu sunt vinovat k x sau y s-a uitat la mine si/sau m-a vorbit"... ba esti vinovat, pt k stii foarte bine k firea omului e nepunticioasa si cade usor in pacat... si totusi te-ai dus, ti-ai dezgolit intimitatea fara sa-ti pese de ceilalti. te-ai facut motiv de sminteala pt altul. dak te duci intr-un loc unde nu mai e nimeni, atunci e altceva...

bineinteles k motivele pt care e pacat sa te duci la mare sunt mai multe...eu v-am dat doar un exemplu, ca sa intelegeti cat de adanca e filozofia ortodoxiei. nu degeaba o inteleg foarte putini.

Citat:
Daca mi-ar zice mie cineva, indiferent daca este preot sau nu, sa nu ma depilez ca este pacat i-as spune frumos si raspicat ca este treaba mea si tine totusi chiar si de igiena. Nu ma duc la preot sa ii impartasesc intimitatile fizice; el se ocupa numai cu partea spirituala.
pai... nu-ti impune nimeni sa faci sau sa nu faci ceva... preotul doar iti spune "asta e pacat". dak vrei sa intelegi, bine... dak nu, treaba ta, risca-te... el si-a facut datoria.
cat despre igiena... am mai spus de 2 ori, si chiar mi-e sila sa repet ink o data. cine are par inseamna k nu e igienic? saracii preoti, sfinti, ba chiar Iisus, nu au fost igienici?
apropo.... ce mai, Iisus a fost rocker? (spunea cineva mai devreme k barbatii trebuie sa se tunda... sa nu arate k rockerii)
erzbet, ce inseamna pt tine "partea spirituala"?

Citat:
Si da, nu folosesc nici o scuza, un ruj face(nu obligatoriu) o femeie mai frumoasa. Si da, o femeie se da cu ruj pentru a fi mai frumoasa. Si unde este problema? O face pentru ea. Si dintr-o mare de fanatice neingrijite, ea se va remarca pe toate planurile.
problema este mandria. ink o dovada k filozofia e adanca si greu de inteles...
"o face mai frumoasa", "dintr-o mare de fanatice neingrijite, ea se va remarca pe toate planurile", sunt semne de mandrie. nu te judec, doar iti explic. femeia nu e multumita, vrea mai mult... ba, unde mai pui, k vrea sa iasa si in evidenta ("se va remarca")... acestea nu sunt semne de smerenie.
si, deci, ti-ai explicat singura de ce Sfintii Parinti nu au acceptat asa ceva... rezultatul este numai mandria.

erzbet, iarta-ma, dar nu gandi copilareste... dak cineva nu s-a ingrijit, nu inseamna k toti cei kre sunt k el nu s-au ingrijit...
sa nu mai spun k am intalnit o multime de machiate si putzeau de-ti mutau nasul din loc. deci machiajul nu se numeste igiena.

nu am atacat pe nimeni si nici evidenta orelor petrecute pe net nu v-o tin... park alta treaba n-am... mai ales k eu, fiind in vacanta, probabil stau mai mult k voi. dak cineva se regaseste in randurile mele as vrea sa inteleaga k nu-l atac, ci doar explic asa cum vad eu lucrurile. nu dau nume pt k nu e necesar.
Reply With Quote