Subiect: Geneza
View Single Post
Vechi 02.05.2011, 15:04:35
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Sa te ajute Dumnezeu sa ajungi acolo daca asta ti-ar intari credinta. Cel mai bun mod de a-L cunoaste, de a-L vedea pe Hristos este Taina Sfintei Euharistii si Studiul corespunzator al Sfintei Scripturi (dupa indrumarea dogmatica ortodoxa, urmand metodologia Sfintilor Parinti).
Aceasta Sfanta Taina este muuuuuult mai mare decat minunea de la Ierusalim (de fapt nici nu se pot compara ...).

Ma bucur ca vrei sa cunosti Adevarul. Onestitata ta te ajuta sa intelegeti atat teologia ortodoxa crestinta cat si stiinta. Scepticismul si pragmatismul sunt extrem de utile atat in studiul teologic ortodox crestin cat si in cel stiintific.

Una este sa stii si alta este sa cunosti, sa intelegi. Acest lucru este valabil atat in teologie cat si in stiinta.

Daca consideri necesar iti pot oferii mai multe informatii din domeniul stiintific atat la nivel universitar cat si postuniversitar, intucat studiez si acest domeniu cu ajutorul lui Hristos Domnului Dumnezeul nostru, caci fara EL nu putem face nimic. (Nu am facut aceasta afirmatie din mandrie, ci pentru ca nu vreau sa igrop talantul asemenea slugii celei nevrednice. Este vorba de datorie caci trebuie sa facem "ceea ce suntem datori se facem ca niste slugi nevrednice"- Luca 17,10.)

Doamne ajuta. Har si pace. Slava Lui Dumnezeu!
Eugen, bine ar fi să folosești butonul de vizualizare înainte de a răspunde la mesaj. Abia acum am văzut completările.

Da, cuminecarea deasă ajută mult mai ales să ne lepădăm de greșelile și de păcatele constante, apoi și pentru înțelegerea măcar și parțială a tainelor existenței. Am încercat să aduc argumente din cîte am citit pentru împărtășania cît mai deasă, însă m-am lovit de mulți oameni care mi-au închis gura. Dacă dorești, aruncă o privire la rubrica despre Sfînta Împărtășanie.

Mă bucur că ne vizitează forumul și oameni mai studioși, dar din nefericire am văzut că pleacă după scurtă vreme. Sper ca dumneata să rămîi mai mult pe aici. Da, sînt de acord că putem face afirmații de genul "studiez" sau "mă pricep" fără pic de mîndrie. Numai că oamenii înțeleg greșit afirmația ca o laudă de sine, pentru că atît pot ei să înțeleagă. Dea Domnul ca fiecare să înmulțească talantul cît mai mult, cu ajutoul Lui, desigur.

Acum, să revenim la subiect dacă tot te-ai oferit să răspunzi la întrebări: ce spun Sfinții Părinți, omul a fost creat în 24 de ore terestre sau a evoluat într-o lungă și nedefinită perioadă de timp pînă ce a primit suflet viu?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote