Citat:
În prealabil postat de vinerea13
Sunt edificat domnule Catalin, aveti dreptate.
Chiar daca citatele date apartin Parintelui Cleopa, tot m-ati lamurit. Si observ ca nu doar pe mine, ci pe toti userii cu care dialogati pe acest topic.
Multa fericire. Admir tenacitatea dumneavoastra si cred ca, in pofida exclusivismului pe care il manifestati, nu sunteti departe de Imparatia lui Dumnezeu. Binecuvantari...
|
Luasem un citat de la un alt user, dar acum am cautat eu, ca sa fiu sigur. Din cartea "Veniti de luati bucurie", capitolul care se intituleaza chiar Sectarii:
"Cred ca prezenta sectelor isi are cauza in lipsa unei trairi ortodoxe autentice. Multi dintre cei considerati ortodocsi nici nu stiu ca apartin Ortodoxiei, ceea ce de fapt inseamna ca nici nu apartin. Nu stiu nici ce este Ortodoxia. Multi, chiar dintre ortodocsi, nu cunosc avantajele Ortodoxiei fata de celelalte organizatii si conceptii crestine. In concluzie, se poate spune ca nu ortodocsii trec la sectari, ci la sectari trec oameni care de fapt n-au avut nici o apartenenta religioasa. Un ortodox autentic este si ramane ortodox, el doar putind sa inainteze in ortodoxie. "
"Ceea ce au sectele si ii tenteaza pe unii este predica, cintarea si "siguranta" mintuirii. Sectele menajeaza si comoditatea omului. "Hristos ne primeste si nu ne cere nimic, decat sa credem in El", zic ei. Ori la noi e altfel: post, asceza, privatiuni, efort.
A zis un sectar catre mine, la noi la manastire, in biserica mica, unde avem niste icoane pictate pe lemn: "Parinte, ce rost are sa pupi scindurile astea?". Si i-am raspuns: "Ma, daca tu pupi scinduri, apai sa nu le pupi. Eu sa stii ca nu pup scinduri, eu pup icoane!".
observati de ce am spus ca eu sunt mai moderta, eu nu spun niciodata sectari, cel mult neoprotestanti.