View Single Post
Vechi 02.05.2011, 22:35:37
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Dacă expunerea rațională a învățăturii creștine nu satiface logica, atunci credința are șanse mici să se înfiripe. E o capcană în care am căzut mulți de pe acest forum (dintre care cel dintâi sunt eu) în speranța iluzorie că noi creștinii avem un răspuns pentru toate câte sunt sub soare și dincolo de soare. În realitate ar trebui să recunoaștem că în secolul XXI credința adevărată se justifică nu prin acceptarea unor argumente plauzibile rațional ci prin experiența directă a credinței în Biserică, asumându-ne responsabil "găurile negre" din doctrină și trecând peste toate încredințați de adevărul transrațional al cuvintelor "fericiți sunt cei ce n-au văzut (nn încadrat totul într-un sistem de gândire perfect rațional și fără sincope logice) și au crezut".
Să nu uităm că Hristos, Fiul Lui Dumnezeu, este Rațiunea tuturor lucrurilor. Așa cum le-a gîndit El pe toate, exact așa s-au făcut de către Duhul Sfînt. Deci credința în El trebuie să fie rațională, logică. Cam așa spunea Părintele Galeriu.

Găurile negre nu sînt în doctrină, ci sînt manifestarea neștiinței și ignoranței noastre care sînt PĂCATE - conform scriitorilor filocalici.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote