View Single Post
Vechi 03.05.2011, 11:30:58
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vinerea13 Vezi mesajul
Nu ati inteles mesajul.
Realitatea este ca nu-i leapada nimeni, nu se leapada singuri si nici nu-si plang de mila. N-au nici un motiv.

Era vorba despre cei care, cu aroganta, sustin ca sunt alesii, chematii, singurii care au har si mantuire.
Era vorba despre sectarii penticostali, ortodocsi sau catolici care cred ca toti ceilalti, care nu poarta numele confesiunii lor, sunt lepadati de Dumnezeu.

Dar, dupa fericita expresie a Parintelui Teofil: "În realitate nu-i așa."
Se zice ca a fost odata o mare sedinta, mare, in cantzalaria din Iad si problema discutata era: cum sa-i invrajbim pe crestini. La care se scoala dracii pe rand ridicand mai intai cuminte doua copite in sus ca sa ceara cuvantul, pardon vorba, si spun fiecare cate o idee. Dar nici una nu parea sa duca la vreun rezultat si atunci se scoala si michiduta, ala mic de rasufla greu, si spune: "Fratilor, numai ideea mea e singura valabila. Numai ideea mea e The Only One!". La care au sarit in sus toti dracii, se luau la bataie, se incaierau mai rau ca-n Iad, fiecare sustinand ca doar ideea lui e cea mai buna, pardon iarasi, cea mai rea, adica The Best Ideea.
Si dupa ce scaraotchi reuseste cu greu sa faca ordine, se ridica din nou michiduta si spune: "Mai fratilor, pardon, copitatilor, nu ideea mea era cea mai cea, ci tocmai acest The Only One, orgoliul dat de The Best si The Only One astea fac ravagii dupa cum v-am exemplificat mai inainte. Soptitile la ureche crestinilor din diverse confesiuni ca numai ei detin TOT Adevarul, Harul si Mantuirea si dupa aia puteti sa va odihniti la umbra, ca fac ei toata treaba voastra."
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.