View Single Post
Vechi 03.05.2011, 11:43:26
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de luciand Vezi mesajul
Citatul din Dirac își are rolul lui bine determinat. Prietenii știu de ce...
Cât despre liberul arbitru? Articolul cu pricina nu face decât să explice niște mecanisme, fără a atinge esențele (a se citi cauzele). Ceea ce face ca concluziile să fie pur subiective și speculative - conforme cu punctul de vedere al fiecăruia!
E ca și cu teoria Big-Bang - încearcă să explice mecanismul, dar cronologia inversă se oprește în fața unei bariere de netrecut: un număr insignifiant (ca valoare), dar atât de important - constanta lui Planck (sau Dirac, după preferințe)!
La un distanță (în timp) mai apropiată - cu valoarea constantei lui Planck - de momentul inițial al unei acțiuni nu ne putem apropia! Așa a făcut Dumnezeu lumea: ne este inaccesibilă în "ființa" ei (a se citi momentul Creației - momentul "zero"), exact cum ne este inaccsesibilă Ființa lui Dumnezeu! Ne putem împărtăși, însă, de energiile necreate ale lui Dumnezeu, exact cum ne putem bucura de efectul creației lui Dumnezeu!
Iar liberul arbitru este darul lui Dumnezeu către "cununa creației Sale" - omul! Bine-nțeles, ca orice dar, poți să-l refuzi! Noi ortodocșii ne bucurăm de acest dar ca niște fii ce suntem și Îi mulțumim Tatălui nostru, lui Dumnezeu, pentru el.
Și lucrând noi la mântuirea noastră, Dumnezeu lucrează împreună cu noi (Sinergia)!
A căruia este Slava acum și pururea și în vecii vecilor, Amin!
Ma numar,din fericire pentru sanatatea mea :) ,printre cei carora nu le creste tensiunea cand vad un punct de vedere contrar celor afirmate de ei.Dimpotriva,iau note si verific mai mult.Afli lucruri interesante.

Odata,citind o predica a unui predicator baptist, am observat ca analiza atat predestinarea cat si liberul arbitru.Mi-am umplut de notite un caiet si m-am dus si eu la un om intelept,sa spunem.Desi intentia mea era sa-l ascult eu pe el si sa vorbesc eu mai putin a iesit fix pe dos.Eu m-am aprins si da-i neicusorule si explica-i si adu argumente si fa-i capu patrat.La final,tot eu,il intreb ,,Deci v-am spus tot.Acestea sunt argumentele.Care este veridictul dvs,cum a gandit Cel de Sus acest aspect cu privire la noi?Asa sau asa?".Eram mai tanar.

S-a uitat zambind la mine si mi-a spus ,,Prietene,crezi ca sunt Dumnezeu?"Apoi a deschis Biblia,mi-a aratat mai mult pasaje si m-a intrebat,,Iti traiesti viata de crestin conform celor scrise aici?".Raspuns negativ.Raspunsul lui,,Ei bine,cand vei trai conform la ce scrie aici va avea grija Cel de Sus,intr-un fel sau altul,sa-ti arate ce gandeste EL cu privire la tine si asta ar trebui sa-ti fie de ajuns".

Inca lucrez la aceste aspecte iar convingerile mele pe aceste aspecte,bune sau proaste,corecte sau gresite,vor fi lamurite,ati ghicit,in fata Celui de Sus.Macar sa ajung acolo dupa o viata crestina desi, de cele mai multe ori, sunt in pom precum Zacheu. Niciodata insa nu stim cine va trece pe langa copacul fiecaruia dintre noi si ii va spune: "Zachee, da-te jos degraba, caci astazi trebuie sa raman in casa ta."

Si eu va salut cu respect si Doamne ajuta
Reply With Quote