Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
E o tradiție moștenită din vremuri imemoriale, cînd nu erau folosite absorbantele. Sînt preoți, să zicem mai adaptați la modernitate, care le dau voie femeilor să intre în biserică indiferent de perioada discutată și eu sînt de acord cu ei.
|
Eu nu eram de acord numai cu intrarea, ci si cu sarutarea icoanelor, anafura, etc, afara de Impartasanie.
Insa, parintii sunt cam intr'un duh, nu privind numai aspectul fizic, ci si pe acela sufletesc.
Este nevoie de o buna intelegere (har, luminare), mai inainte de a judeca lucrurile. Mintea trebuie curatita, apoi intrebata.
Periodic, femeii i se aduce aminte (prin cele ale trupului) ca nu asta este randuiala dorita de Dumnezeu.
Nu asa trebuiau sa fie randuite lucrurile, insa omul, prin neascultare, a introdus in trup neoranduiala.
Periodic, femeii i se aduce aminte caderea in pacat.
Alaturi de ea, barbatul trebuie sa inteleaga si el la fel acest aspect trupesc.