View Single Post
Vechi 03.05.2011, 14:50:55
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Eu citind postarile anterioare m-am gindit ca nu mai are rost sa ne pierdem vremea cu sfintii parinti, privitor la mintuire,ca si asa in mod constant sunt ei ignorati si ca mai bine ar fi sa citam direct din ,,Biblia de la Cotofeni" , tiparita la 1512 la Orsova, si care la epistola lui Tom precizeza :,,... caci mintuirea voastra este apropiata. Daca dorinta voastra de mintuire este dreapta , atunci va veti mintui iar de nu este dreapta nici mintuirea nu v-a fi. D.zeu este acelasi in cele patru zari, la miazanoapte ca si la miazazi, la rasarit ca si la apus si este acelasi si la mezi si la parti,la elazi, la agareni, la iudei, la moab, la amon, la aram, si la romani"
Asadar , conteaza mai putin din ce popor facem parte deoarece D.zeu este acelasi peste tot, chiar daca poarta nume diferite, si ceea ce conteaza cel mai mult pt. mintuire este cum avem inima de impacata, de dreapta, de sincera.
Cel putin asa inteleg eu pina aici ! Si ce bine este sa nu judecam noi !!!! ca atunci primul stih din fericiri, al nostru este !

NB : am spus o parere... nu am judecat !!
Nu ați judecat, dar ați făcut o simplificare lipsită de bună credință. Iar de primul stih al fericirilor nu ar trebui să ne ferim, ci să-l înțelegem corect. Căci sărac cu duhul nu înseamnă să nu gândești, cum greșit s-a interpretat și se tot interpretează. Sărac cu duhul, după cum spun Sfinții Părinți ar fi smerit, parcă, lipsit de slavă deșartă, de părere de sine. Și atunci începi să-i faci loc lui Dumnezeu în inima ta.
Eu așa am înțeles
Reply With Quote