View Single Post
Vechi 03.05.2011, 16:46:27
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Frate harul este numai in Biserica, numai prin Sfintele Taine. Duhul Sfant care din Tatal purcede, este trimis de Hristos in Biserica prin Sfintele Taine.

Sunt erezii cumplite si chiar religii impotriva Adevarului din pacate, iar Hristos spune "pacatele impotriva Duhului Sfant nu se vor ierta lor nici in veacul de acum nici in cel ce va sa fie" si Domnul spune "cerul si pamantul vor trece dar cuvintele Mele nu vor trece". Drept judecator este Dumnezeu "si nu se manite in fiecare zi"... dar si cand se manie (pe pacatosii care nu vor sa se pocaiasca evident)... vezi Apocalipsa.

Hristos este singurul Manutitor, deci sa nu IL nescotim nici pe EL nici Sfanta Sa Biserica Ortodoxa. Fara Hristos nu putem face nimic.

Asadar sa luam aminte sa nu fim nici aspri nici ingaduitori cu ceilati, ci in toate sa urmarim Adevarul intru Duhul Sfant, caci fara Hristos nu putem face nimic.
O să întreb și eu, ca Pilat: Ce este adevărul? O să mă grăbesc să răspund singur. Adevărul nu este un „ce”; este un „Cine”. Și din această cauză, nu poate fi cunoscut doar cu mintea (de altfel, e chiar o impietate să avem pretenția că L-am înțelege pe Dumnezeu), ci și cu inima. Mintea, ca să înțeleagă, desparte, analizează. Inima cunoaște unindu-se cu cel cunoscut. Cred că disputele cu privire la mântuire se nasc din faptul că punem prea multă minte și prea puțină inimă. Fără îndoială că nu avem voie să abandonăm gândirea și să ne lăsăm în voia inimii, dar nici invers. Adevăr în lumină și în iubire spunea un mare duhovnic. Tot el spunea că, toți oamenii fiind zidiți după chipul lui Dumnezeu caută să se unească cu acest Chip, despre care creștinii știu că este Hristos. Căutarea începe, de fapt, de la Dumnezeu. El iese mereu în calea noastră, ca să ne găsească. Și toți cei care caută sincer au ajuns să se împărtășească în diferite măsuri de cunoașterea lui Dumnezeu. Nu mă refer la orice religie. Însă sunt multe religii care au elemente esențiale comune cu religia noastră.
Reply With Quote