View Single Post
Vechi 03.05.2011, 16:53:40
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Frate din neferice acestea sunt niste ineptii...

Sa urmarim acum Adevarul, cu ajutorul Domnului Iisus Hristos, fara de care nu putem face nimic:
Fiecare teorie stiintifica are propria definitia a timpului, care in general sunt incompatibile.
Cea mai buna definitie a timpului o da teoria relativitatii.
[...]
Da, am citit articole despre teoria relativității. Care e o teorie confirmată, într-adevăr.

Dar ceea ce am scris mai sus este tot o teorie pe care am citit-o undeva - nu mai știu unde. Pentru mine are sens mai ales în privința spațiului, care este ceva. Există. Chiar și ca loc liber, gol de orice conținut (deși nu este nicăieri gol), este. Nu numai că există, dar își crește dimensiunile în toate direcțiile. Cum? Nu știm, are grijă Duhul Sfînt de asta cumva.

Cît despre timp, aici e mai greu de afirmat că este tot o energie. Poate fi ceva care există fizic, poate este doar o convenție teoretică. Că se scurge într-un singur sens, că nu curge la fel în toate locurile și la toate vitezele [posibile] - asta e partea a doua. Sînt caracteristici ale acestui timp.

Fizica este plină de teorii care încearcă cu disperare să explice realitatea. Trebuie să facem diferență între teoriile demonstrate experimenal și cele care așteaptă confirmarea oamenilor de știință. E=mcc este o realitate, pe cînd existența superstringurilor și a celor 11 dimensiuni este doar la stadiul de imaginație și formule matematice.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote