View Single Post
Vechi 03.05.2011, 17:00:55
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Eugen: Mă bucur că ați înțeles esența mesajului și că sunteți de acord.
Doamne ajuta frate.
Sa ne ajute Domnul sa ne bucuram intru EL.

Prin mesajul meu am dorit si sa va impusionez sa cautati cunoasterea si explicarea mai ales intru Duhul Sfant.
Printr-o autentica traire ortodoxa, ceea ce implica pariticiparea la Sfintele Taine, dobandim Duhul Sfant care ne ajuta intru toate si ne ofera intelegere si raspunul la toate.

Referitor la prietenul dvs care cunoaste invatatura ortodoxa foarte bine: Pentru ca un teolog sa poata marturisi pe Hristos trebuie sa il cunoasca, iar cunoasterea deplina este numai in Sfintele Taine intru Duhul Sfant, mai ales prin unirea reala si deplina cu Hristos Dumnezeu in Sfanta Taina a Euharistiei.

Referitor la istorioara cu razboinicul: Sfantul Pavel spune clar ca propovaduirea Evangheliei sta in adeverirea harului si a puterii lui Hristos Dumnezeu care se vede in fapte in primul rand. Cand era cazul, in Areopag spre exemplu, Duhul Sfant i-a dat itelepciune Sfantului Pavel sa il marturieseasca pe Dumnezeu si in limbaj filosofic. (Evident ca si Sfantul Pavel studiase corespunzator atat Scriptura cat si stiintele si filosofia vremii) "tuturor toate m-am facut de voi putea sa castig pe vreunul dintre ei pentru Evanghelie".

Hristos a lucrat si faptele lui au aratat dumnezeirea Lui: "daca nu as fi facut intre ei fapte pe care nimeni altul nu le-a facut pacat nu ar avea, dar faptele acesta pe care le fac EU marturisesc ca de la Tatal am iesit".

Hristos insusi spune ca propovaduirea Evangheliei se face in primul rand prin fapte "iar ceilati oameni vazad purteara voastra fara prihana si ei sa creada si sa aduca slava lui Dumnezeu".
Reply With Quote