View Single Post
Vechi 04.05.2011, 10:08:21
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Nu vreau sa comentez, dar cred ca stiu un pic mai mult decat nimic despre ortodoxie. :) Daca ma intrebi, pot sa iti raspund destul de coerent si la obiect despre destul de multe subiecte, inclusiv ortodoxia. Am crescut in ea, am studiat-o, am practicat-o pe cat am putut, si pana acum un an nu am avut nici cea mai mica intentie sa o transform, in ceea ce priveste viata mea, in altceva.
Toti cred ca stiu multe despre ortodoxie, iar cu cat cineva stie mai putin, cu atat crede ca stie mai multe, bineinteles ca mult mai multe decat sfintii, care sunt inferiori acelei persoane, in proprie viziune.
Nu stiu cat stiai tu, cel putin pe forum am vazut ca foarte putine si stiai doar invataturile catolice. Pana acum nu prea am cunoscut pe un ortodox care sa devina catolci si sa stie prea multe despre ortodoxie inainte. In schimb stiu multi catolici care aveau cunostinte despre catolicism si au devenit ortodocei (inclusiv preoti, calugari). Pe forumul catolic era cineva care avea multe cunostine si trecuse la ortodoxie, avand convingerea ca ortodoxia este singura religie.

Uite un alt exemplu cunoscut dat si aici: Mons. Ghica (Vladimir). Desi mama sa era ortodoxa convinsa (interesant, o chema Alexandrina Moret de Blaremberg) la patru ani e trimis in Franta unde va fi ingrijit de o familie protestanta care ii va da si educatia religioasa. Dupa o scurta perioada in Romania se duce la Roma unde va urma Facultatea de filozofie-teologie a dominicanilor. Aici se hotaraste sa devina catolic, iar mama sa va ramane neimpacata toata viata http://ro.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Ghica
Nu inteleg de ce a fost o surpriza, nu stia mai nimic despre ortodoxie, a avut de fapt de ales intre protestantism (educatia primita in copilarie) si catolicism, normal ca l-a ales pe cel mai bun dintre cele doua.