[quote=adrian010155;358479]
Citat:
În prealabil postat de ortodox4life
De ce majoritatea oamenilor nu văd si nu simt pe diavoli?
Crestinii nu se lupta cu diavolii. Crestinii coexista cu diavolii in aceasta lume. Nu au nimic cu ei. Nici un crestin, cat ar fi el de extraordinar, nu are nici o putere asupra diavolului si nici nu este cazul sa se lupte cu el. Ca sa te lupti cu cineva trebuie sa ai o oarecare putere dar nimeni nu are vreo putere, nici crestinii si nici diavolii. Puterea este numai la Dumnezeu si atat. Crestinii doar se roaga la Dumnezeu sa-i apere de vicleniile diavolului. Nimeni, fratilor, nu are vreo putere, nici sa se lupte si nici sa ajute pe cineva. Toate vin de la Dumnezeu daca ne lasam in voia Lui. Aceasta este esenta crestinismului - sa ne lasam in voia lui Dumnezeu si sa-L marturisim pe Dumnezeu in Sfanta Treime indiferent de situatie si indiferent de risc.
|
Noi nu avem putere dar de luptat ne luptam. Cum? Cerand intarire de la Dumnezeu.
Doamne da-mi tarie sa nu cad prada ispitei.
Doamne Iisuse Hristoase, alunga de la mine gandurile cele rele si ispititoare ca netrebnic sunt si pacatos.
Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatoasa.
Doamne Dumnezeule priveste lucrarea mainilor Tale si cu duh stapanitor ma intareste.
Doamne, izbaveste-ne pe noi de tot necazul cel din rele si durere.
Prea Sfanta mea Stapana de Dumnezeu Nascatoare, cu sfintele si prea puternicele tale rugaciuni izgoneste de la mine , smeritul si netrebnicul robul tau, deznadajduirea, uitarea, necunostiinta, nepurtarea de grija si toate gandurile cele spurcate si hulitoare de la ticaloasa mea inima si de la intunecata mea minte.
Si stinge vapaia poftelor mele ca singur sunt si neputincios. Si ma izbaveste de multe rele si aduceri aminte si naravuri si de toate faptele cele rele ma slobozeste.
ca binecuvantata esti de toate neamurile si prea cinstitul tau nume se slaveste in vecii vecilor. Amin
Acestea sunt armele cu care lupta crestinul.
Te afli in inselare de ganduri. Atentie. ``Crestinii nu se afla in lupta cu diavolii.``
Doamne ajuta si Hristos a inviat!