Citat:
În prealabil postat de Eugen7
Inca o data apreciez onestitatea ta.
Te rog sa nu ma intelegi gresit. Prin postarile mele nu te "judec". Hristos este dreptul judecator. Doresc insa sa iti atrag atentia ca dogmatica nu trebuie tratata cu superficialitate caci implicatiile ei sunt profunde. Acele diferente pe care le-am subliniat exista. Bineinteles ca tu poti alege sa le ignori (si ar fi mai intelept decat sa incerci sa combati doctrina ortodoxa, mai ales ca recunosti ca nu ai nici interesul si nici pregatirea si cunostintele necesare).
|
Sigur ca diferentele exista, sunt perfect constienta de asta. NU sunt dintre cei care spun ca totul e la fel, sau ca e bine si intr-un fel si in altul. Nu. Daca nu ajung la aceleasi concluzii ca si tine, nu inseamna ca ignor diferentele, sau ca sunt ignoranta, ci ca pur si simplu nu am ajuns la concluziile tale. Interesul il am. Mai alaltaieri am stat pana pe la 3 noaptea citind intr-o carte de dogmatica catolica, si mai mult, in olandeza, limba care nu o stapanesc foarte bine, deci trebuie un pic de mai mult efort din partea mea. :)
Citat:
Consider ca cel mai bine ar fi sa accepti pur si simplu ca ai facut aceasta alegere intrucat pe tine nu te intereseaza in primul rand invatatura adevarata (dreapta) ci esti interesata de o traire in Biserica unde sa nu te simti singura, unde iti poti implini sentimentele tale de dragoste si atasament atat fata de Dumnezeu cat si fata de semeni.
|
Este si acesta un lucru important. In afara daca esti protestant si iti poti face biserica ta impreuna cu doi-trei prieteni, nu iti poti trai de adevaratelea credinta si dragostea fata de Dumnezeu de unul singur. Din cele mai vechi timpuri crestinii au trait in comunitate, sfintii apostoli au hirotonit preoti pentru acea comunitate, Hristos Insusi a instituit Biserica...este un lucru absolut normal.
Citat:
Te intelegem ca traiesti departe de tara si nu ai acces la Biserica Ortodoxa si acesta a fost motivul principal care te-a determinat sa treci la Biserica Romano-Catolica, ca sa poti pariticipa la Sfintele Taine. Dorinta ta de a trai intru Hristos este de apreciat... multora nici nu le pasa. Sunt multi oameni care stau langa Biserici Ortodoxe si nu se sinchisesc sa intre in ele... daramite sa participe la Sfintele Slujbe, la Sfintele Taine.
Aceasta este realitatea.
|
Initial acesta a fost motivul apropierii mele de BRC: aveam nevoie de o comunitate (ne-protestanta) in care sa imi traiesc viata in Hristos. Dar nu si motivul pentru care fac pasul de a si deveni romano-catolica. Din punct de vedere catolic pot sa particip in Sf. Taine bine -mersi fara a semna nici un fel de act, in virtutea faptului de a fi ortodox fara biserica ortodoxa in oras.