View Single Post
Vechi 04.05.2011, 15:57:10
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Noesisaa, bine ai venit in randul celor de alta religie decat cea ortodoxa! De acum vei fi privita si tratata putin mai altfel. :)
Dar zic si eu asa cum mi-a zis si mie un parinte binecuvantat: "Sa te mantuiesti, sora!" Asta este cel mai important.

Genul asta de primire in randul neortodocsilor spune multe. Nu despre filo-ecumenismul celor ce il practica, ci despre anti-ortodoxia lor (mai mult sau mai putin constientizata).

N-am inteles niciodata cum de sustin neortodocsii (care au auzit de ortodoxie) ca pot fi mantuiti cam in orice confesiune, dar ei totusi avand Ortodoxia la indemana, TOCMAI pe asta o ocolesc, tocmai pe asta n-o aprofundeaza.
Ortodoxiei nu-i lipseste nimic la capitolul invatatura de credinta si spiritualitate. La ortopraxie suntem inca evident pe cale.

In Ortodoxie de ce nu puteti fi mantuiti dragi neortodocsi? Cum de pt. voi, Dumnezeu e lucrator in orice confesiune dar TOCMAI in Ortodoxie, voi personal nu v-ati putea mantui?

Cei care totusi sunt inca in cautari de dragul Adevarului lui Hristos si nu de dragul propriilor fragmentele de adevar sau de dragul avantajelor lumesti, cand vor da de miezul ei, n-o sa mai vrea sa renunte niciodata la Ortodoxie.

"Omul aflat în căutarea Adevărului, atunci când va afla adevărul în Ortodoxie, se va opri din căutare. Calea lui către Adevar, care era în plan orizontal, s-a sfârșit, iar de acum trebuie să meargă «vertical», în mai-adâncul Ortodoxiei".

Hristos Domnul sa ne lumineze si sa ne scoata gargaunii din cap si noua si celorlalti.
Cu pace sa iesim!