Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
Alin, ai chef de discutii lungi. Eu nu. Hai sa spunem ca atata timp cat am fost in Romania, incepand de la varsta de 15 ani, nu am lipsit NICIODATA de la biserica (ortodoxa) duminica si de sarbatori daca nu trebuia sa fiu la scoala, si chiar si atunci. Nu o spun cu mandrie, nu este meritul meu, dar nu am fost nici din obligatie, nici fiindca am fost dusa de manuta, si nici asa nu am fost neaparat invatata de acasa. Am fost din dragoste fata de Dumnezeu si Biserica Sa si nimic altceva. De asta am fost ortodoxa, de asta sunt catolica. Probabil ca raspunsul te dezamageste si ti se pare superficial si, oricum, ne-informat destul.
|
Nu ma dezamageste deloc, stiu o persoana care are cel putin daca nu mai mult la activ semnata condica de prezenta la BO si totusi pe la 20 si ceva de ani a ajuns la baptisti.
Nu cred ca e un caz singular, depinde cum intelegi
dragostea daca e un fel de atasament afectiv circumstantial si prezent atunci cand era facil sa fii ortodox(a) atunci aia te afli pe un drum gresit.
Dragoste fata de ceea ce este drept si bun este atunci cand e mai usor sa faci o alegere gresita o faci pe cea corecta, nu facand alegerea gresita si justificandu-o cu greselile altora.
Citat:
Spune-mi, ai locuit vreodata intr-un loc unde nu poti sa fii ortodox, pe o perioada mai lunga de 3 luni? Eu da.
|
Si ideea este..care?
Citat:
Oricum, a fi catolic intr-o tara ne-catolica cum e Olanda este si mai "periculos" si neconventional decat a fi ortodox, daca e sa o luam asa.
|
Chiar tu ai recunoscut ca e mai ne-ortodoxa decat ne-catolica, asta fiind unul si din motivele "convertirii" deci dintre doua rele ai ales pe cel mai mic :)