View Single Post
Vechi 04.05.2011, 18:52:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Eu nu. :) Adica nu mai mult decat orice ortodox obisnuit, de 2-3-4 ori pe an. Poate ca sa se cheama ca doar semnam condica. :D
Nu asta face diferenta.
Ideea e urmatoarea: poti face ceea ce face un ortodox convins si totusi sa nu ajungi la convingerea pentru care unii se lupta sa ramana ortodocsi in ciuda unor greutati mult mai mari decat cele care le-ati relatat.

Citat:
Ati condus si acaparat discutia cum ati vrut si ati tras concluziile pe care le-ati vrut. :)
Deloc, am scos in evidenta cee ce ati afirmat in ideea ca poate imi veti arata unde gresesc daca am inteles gresit.
N-am vazut insa vreo corectie punctuala.

Citat:
Nu, nu sunt, nu am fost in impas spiritual. NU, nu devin catolica pentru ca m-am saturat sa fiu ortodoxa in exil.
Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Am uitat sa mentionez. In Romania nu mai locuiesc cam de 8 ani. Deci timp de 8 ani am incercat sa fiu, si am fost, ortodox in exil. Inclusiv am locuit in USA unde ca sa ajung la biserica ortodoxa (romaneasca, bineinteles) trebuia sa bat pe cineva la cap ca sa ma ia cu masina, ceea ce si faceam. Si daca nu puteam sa ajung la biserica ortodoxa, atunci stateam acasa frumusel si, eventual, ma rugam de una singura. Nici macar nu am intrat intr-o biserica catolica cat am fost acolo. :D Din proprie experienta, spiritual si daca continui asa pe termen lung, este dezastruos.

Citat:
Nu, exilul nu e neaparat autoimpus, cateodata oamenii trebuie sa faca niste alegeri si trebuie sa ajunga in alte parti decat in cele in care s-au nascut, dar nu e locul aici pentru a analiza ce si cum ar fi trebuit sa fac, cum si unde sa locuiesc, etc.
O intrebare simpla, scopul "exilului" este unul de ordin spiritual SAU material, profesional, sentimental, etc.?

Stii poate vorba: "Cautati Imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Sa si toate celelalte vi se vor da voua pe deasupra"?

Ei bine, procedura inversa: cautati mai intai toate celelalte si daca mai ramane loc si timp bagati-l si pe Dumnezeu pe undeva nu este acelasi lucru.

Citat:
Nu, lipsa unei biserici in apropiere nu este un motiv central, nici pe
departe.
Scurt pe doi si cu mana pe inima, si sinceritatea ortodoxa care cred ca o mai aveti, daca ati fi ramas in Romania, intr-un orasel cu bisericutza peste drum, ati mai fi ajuns la liturghiile catolice?
Dar la convertirea asta?

Citat:
In fapt ajung la biserica aici doar de vreo doua ori pe saptamana, iar accesul zilnic la Sf. Euharistie este potential si conditionat de a fi pregatit pentru asa ceva, adica spovedanie regulata, fara pacat de moarte, etc.
Intr-o biserica ortodoxa cand ati ajuns ultima data? La ce distanta este de locul in care va aflati dupa cum spuneti, de un an de zile?

Last edited by AlinB; 04.05.2011 at 18:58:41.