cred !!!
noi ca si crestini,trebuie sa traim in spiritul iubirii de aproapele dar si al judecatii drepte, rationale !
Nici o biserica crestina,nu te indeamna sa faci rau, si intre ele ,confesiunile au,in general mai multe puncte de legatura decat diferente si diferende radicale !
Insusi, Marele Creator al Universului,Mare Inginer al Cosmosului, cred ca a iubit diversitatea si armania intre elementele diverse,aparent disparate !
Cum mai facea el,in marea sa dragoste,atatea diviziuni intre obiecte,atatea specii inrudite de animale, atomul care se poate diviza ???
Sa nu cadem in pacatul de a considera ca diviziunea e rea prin definitie !
Caci atunci,stimati frati, am cadea in pacatul cel mai grav si mai eretic al maniheismului si gnosticismului cele mai atroce !
Atunci, am considera ca tot ce e divizat si impartit pe specii, e de fapt de la diavol, si numai unitatea inextricabila a unului primordial e buna !!!
Deci implict, Universul ar fi diavolesc, adica creatia Demiurgului !
Ori nu e acesta pur maniheism ???
Deci, sa fim concilianti cu fratii nostrii de alte confesiuni crestine, si iubitori de diversitate, asa cum Insusi Inaltul Parinte al Universului este si a dovedit prin MAREA SA OPERA !!!
amin,si sa ne lumineze Preainaltul !
|