View Single Post
Vechi 04.05.2011, 20:35:54
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit ganduri

@ N.Priceputu.. "ochiul launtric" este un concept atat de new-age, pagan, oriental, dracesc.. incat schimba cu totul intelesul mesajului tau. (Nu o lua neparat ca o critica ci doar ca o observatie. Esti de formatie new age.)

In alta ordine de idei..

Discutiile de pe aceste threaduri m-au tentat de dimineata sa-mi intreb copilul de clasa I daca ar intra in alta biserica decat cea ortodoxa.
Mi-a raspuns ca NU pentru ca nu-L au pe Hristos. Si am zis.. "Cum asa? Nu se inchina toti crestinii la Hristos?"
Mi-a raspuns: "Ba da, dar nu-L au pe Hristos ca nu au Euharistie."

Foarte simplu. Sper sa gandeasca asa si la maturitate, daca-l tine Dumnezeu pana atunci (sau daca mai tine lumea).

Zeci de mii de cuvinte risipite aiurea si ignoram/nu vedem ca nu exista mantuire fara de Hristos. Pana la Hristos nimeni nu s-a mantuit. Nici cei mai drepti dintre cei drepti.. toti in sheol au mers.
Iar apoi, cu Hristos s-a mantuit talharul de pe cruce! Care viata dreapta nu a avut, dar L-a marturisit pe Hristos!

Cum vi se pare ca este marturisit Hristos cand parasesti ortodoxia pt culte in care nu exista Taine si mai ales (cum a observat pana si copilul meu) nu exista Sfanta Impartasanie. Cand te lepezi de Impartasanie, nu de Insusi Hristos te lepezi? Sau cum?
Reply With Quote