Citat:
În prealabil postat de MariS_
Si fariseii si carturarii spuneau la fel si nu i-a ajutat cu nimic. Mantuitorul prima oara cand a venit, nu a venit intr-o perioada de apostazie sau de lancezeala religioasa, ci chiar intr-o perioada de febrilitate religioasa, fariseii, zelotii, saducheii erau elita religioasa si nu erau in apatie sau relativism sau iubirism ieftin. Ei se credeau ferventi aparatori ai "dreptei credinte", ei respectau la litera cuvantul Domnului sau al profetilor, nu erau din aceia cu pareri personale. Ioan Botezatorul, cel ce striga'n pustie, era considerat de ei afara din duhul adevarului. La fel se va-ntampla si la final, la a doua venire. Nu va fi o perioada de iubirism si relativism, ci o perioada de fervoare religioasa nemaivazuta, dar prost canalizata, prost inteleasa, spre litera si nu spre Duh, spre corectitudine si nu spre bunatate. Cum e inceputul asa va fi si sfarsitul. Cei doi martori care vor predica la final in sac si cenusa, se pare Ilie si Enoh, vor fi luati in ras tocmai de cei ce vor respecta la litera canoanele, regulile, dogmele si tipicoanele. Ei vor rade primii de acestia doi si abia apoi restul multimii. Pentru ca cei doi vor iesi din canoane, asa lucreaza Duhul, El nu poate fi ingradit in canoane, El este viu.
Har, smerenie si jertfa de sine.
|
Eu cred ca ai inteles gresit, e exact invers, fariseii si carturarii nu respectau Legea, ci regulile omenesti impuse de ei. Chiar preotii spun la predica de multe ori asta. Nu i-a acuzat Iisus ca nu respectau Legea si profetii, ci normele impuse de ei? De exemplu dadea un preot un exemplu, in ziua sabatului nu purtau sau nu pot purta sandale cu cuie, pentru ca acestea au o greutate si ar insemna sa faca efort. Nu Domnul a trimis profetii si a dat Legea? Nu spune Iisus in plida bogatului ca au pe Moise si profeti, sa asculte de ei. Dimpotriva, le spune ca nu inteleg Scripturile si pe profeti, nu ca ii inteleg prea bine.
Nu le urmau, ci inventasera regulile lor proprii, omenesti. Iar despre alte neamuri ce ii spune Mantuitorul femeii canaanence? Dar femeii din Samaria, cand intreaba cine se roaga drept?
La fel si azi, unii nu mai asculta de Scripturi si de sfinti, ci inventeaza reguli noi si conceptii omenesti, ca sa fie cum cred ei, nu cum e adevarul.
Intelegi acum?