Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
Sigur, doar ca eu nu stau in Rotterdam, stau in cealalta extremitate a tarii. Si sigur, va suna materialist ce spun, dar trebuie sa iau trenul pana acolo, ceea ce inseamna cam 25 de euro/excursie, 2.5-3, cel putin, ore pe drum. Acesta este un aspect al problemei. Apoi slujbele sunt dupa un orar ciudat. Ex., pentru luna iunie:
IUNIE 2011
Joi, 2, orele 15:00' (Înălțarea Domnului)
Luni, 13, orele 11:00' (Rusaliile - Sf. Treime)
orele 15:00' (Concert de muzică clasică)
Vineri, 24, orele 18:00' (Nașterea Sf. Ioan Botezătorul)
orele 12:00'-16:00' (Spovedanii)
Miercuri, 29, orele 18:00' (Sf. Apostoli Petru și Pavel)
Nici macar o data duminica. Daca ma spovedesc vineri dupa-amiaza, cand ma impartasesc? Ca nu este Sf. Liturghie pana miercuri...si poate miercuri la ora 18 trebuie sa fiu in alta parte...Nu mananc nimic pana la ora 18? Sau cum functioneaza treaba? Apoi mai este frumosul mesaj pe udneva pe site unde scrie ca preotul nu ofera nici un fel de servicii religioase (sfintiri, nunti, botezuri, spovedanie...) celor care nu sunt membri cotizanti ai parohiei, cu plata la zi. Hmmmm, deci trebuie sa platesti ca sa ti se ierte pacatele? Hmmmm. Parca si BO spunea ca e universala si pentru toata lumea...nu un club exclusivist. Sigur, probabil ca exagerez, nici nu am intrebat cum este. Probabil ca preotul o sa iti asculte spovedania si fara sa se uite in lista de membri si caietul de cont.
Dar din nou, NU din aceasta cauza se intampla conversia mea. Am fost in conditii si mai "vitrege."
Dupa cum spune si Sf. Apostol, cateodata acolo unde prisoseste pacatul, prisoseste si harul...
Nu stiu nimic despre vechii catolici in afara de ce e pe wikipedia. Nu ma intereseaza...
|
Da,dupa cum ma asteptam,motivele tale sunt nejustificate,caci nici bani si nici un program care nu este pe placul nostru nu sunt un motiv de a renunta, pentru un crestin care isi ia in serios mantuirea. CACI IN IMPARATIA CERURILOR NU MERGEM DUPA PLACUL NOSTRU.
NU,nu se dau bani pentru spovedanie si NU preotul iti iarta pacatele,ci DUMNEZEU.Dar vad ca banii si mancarea au o importanta mai mare decat sufletul. Sau crezi ca ai murii daca nu ai manca pana la ora 18? Ori crezi ca un KORTING CARD care aproape ti-ar injumatatii costul tichetului ar fi o investitie proasta ca, oricum nu costa mult.
Sfantul Apostol facea referire la harul din biserica lui HRISTOS, caci DOMNUL a intemeiat o singura BISERICA cea ORTODOXA. Cat despre celelalte biserici,ar trebui sa urmaresti SCHISMELE lor si sa vezi cum din BISERICA CATOLICA s-au rupt o gramada de secte anticriste si biserici old catolice care pangaresc CHIPUL LUI DUMNEZEU cu sodomismele lor de indraciti nebuni.(si toate astea chiar sub nasul tau).
In cei 7 ani cat am stat in Olanda eu unul nu am vazut nici o lucrare a harului,ba dimpotriva doar lucrari diavolesti,dar pot sa iti spun un singur lucru:te afli pe un teren foarte alunecos de aceea ai si cazut dar,nadajduiesc ca DUMNEZEU se va milostivi si de tine cum sa milostivit si de altii. DAR SA NU UITI:
BANG,BANG THEY SHOT YOU DOWN !!!