View Single Post
Vechi 04.05.2011, 22:50:57
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Dar de ce nu aplicați același argument și invers ? Pentru ce cântăriți cu două măsuri ? Oare pe atâtea "fluvii de topice" nu s-a făcut adesea cea mai greșită confuzie între catolicism și starea catolicilor ? De ce "judecati o invatatura aplicand nu criteriul Adevarului, ci dupa starea imperfecta in curs de desfasurare a oamenilor care o practica", pentru ca să folosesc exact cuvintele dv ?
Ați cunoscut catolici căldicei, înseamnă că e căldicel catolicismul ? Ați auzit de preoți pederaști, înseamnă că pederastia este lăudată de catolicism ? Etc.

Dar de ce, presupunând că ați întâlnit până acum o minoritate de catolici care vă apar ca lichele, vă prefaceți că religia catolică nu a dat sfinți și martiri ? De ce "nu vă uimiți" de ei și nu sunt buni de "recunoscut după roade" ?

Înțeleg că nu vă plac unii catolici, dar cu CATOLICISMUL ce aveți ? Răsturnarea întrebării e foarte îndreptățită, fiindcă dv o întrebați pe Doriana: oare chiar nu vedeți că Doriana nu a avut mare lucru contra ortodoxiei, pe când atâția de pe forum au împotriva (neo)protestantismului ?

Interesant ca va legati de mine. Eu nu ma definesc prin contrast cu ceva, ci prin identificare cu ALTCEVA, nu sunt impotriva a ceva, ci sunt Pro Altceva, adica Pro Ortodoxia. Tot ce e in afara ortodoxiei, se exclude singur.

Eventual sa-mi dati vreun link din care reiese ca nu-mi plac persoanele (catolici, protestanti, atei, whatever) si in care afirm altceva decat zice Ortodoxia.

De ce o intrebasem pe Doriana? Pt. ca pana acum o percepusem ca o persoana cu nelamuriri care cauta sa inteleaga ce-i cu Ortodoxia dar se poticneste mereu de cum o inteleg ortodocsii imperfecti.

Insa m-a frapat mesajul ei de bun venit in AFARA ORTODOXIEI!!
„Noesissa, bine ai venit in randul celor de alta religie decat cea ortodoxa”

Retineti! Nu-i spune „bun venit in catolicism" (nici nu are cum), ci mesajul ei ar suna cam asa: „bine ca ai scapat de aia!”
Deci cine are dublu standard si masuri duble?

De aceea am si adresat np o intrebare: N-am inteles niciodata cum de sustin neortodocsii (care au auzit de ortodoxie) ca pot fi mantuiti cam in orice confesiune, dar ei totusi avand Ortodoxia la indemana, TOCMAI pe asta o ocolesc, tocmai pe asta n-o aprofundeaza.
In Ortodoxie de ce nu puteti fi mantuiti dragi neo protestanti? Cum de pt. voi, Dumnezeu e lucrator in orice confesiune dar TOCMAI in Ortodoxie, voi personal nu v-ati putea mantui?”

inca n-am primit un raspuns, dar nu ma grabesc.
En eirini proerhomen