Citat:
În prealabil postat de Melissa
Nu am cum sa nu ma intreb, oare pe un forum catolic, daca un catolic anunta ca trece la ortodocsi, tot acelasi tip de reactii se starneau? De aversiune generala ( cu cateva exceptii), mai mult sau mai putin exprimata, fata de persoana care a dezertat?
|
Uite si raspunsul:
Citat:
În prealabil postat de catalin2
N-am intalnit o trecere in direct pe forumul catolic, dar cine si-a exprimat intentia de a deveni ortodox a fost tratat dur.
Era o persoana erudita care trecuse de la catolici la ortodocsi, a fost de mai multe ori banat, ultima data doar pentru afirmatia despre corabia lui Petru ca ar semana mai degraba a Titanic. Explicatia banarii a fost ca acea persoana fiind erudita poate influenta pe unii catolici si pot deveni ortodocsi.
N-am primit raspuns la intrebarea daca acea schimbare a parerilor s-a datorat si ajutorului primit de vreun user catolic.
P.S. Cu toate acestea parerea mea e ca forumul catolic era mai ortodox decat acesta (adica si catolicii erau mai ortodocsi), foarte putini ecumenisti (adica sa fie catolici care sa aprecieze neoprotestantii).
|
Aici eu cel putin nu am vazut vreo aversiune fata de persoana Noessiei.
Poate fata de alegerea ei sau afirmatii care ar putea fi interpretate ca aversiune fata de BRC, asta da.
Dar e bine sa facem distinctie intre o persoana si alegerile sale, romano-catolici si invatura RC, etc.