Citat:
În prealabil postat de delia31
De aceea am si adresat np o intrebare: N-am inteles niciodata cum de sustin neortodocsii (care au auzit de ortodoxie) ca pot fi mantuiti cam in orice confesiune, dar ei totusi avand Ortodoxia la indemana, TOCMAI pe asta o ocolesc, tocmai pe asta n-o aprofundeaza.
In Ortodoxie de ce nu puteti fi mantuiti dragi neo protestanti? Cum de pt. voi, Dumnezeu e lucrator in orice confesiune dar TOCMAI in Ortodoxie, voi personal nu v-ati putea mantui?”
|
Ok, daca intrebi...
1. Nu am sustinut niciodata ca nu poti fi mantuit in ortodoxie. Mantuirea se primeste prin relationare cu Hristos. Asta o poate face si un ortodox si orice persoana care vrea sa Il cunoasca.
2. De ce nu putem fi mantuiti in ortodoxie? Nu stiu, spune-ne tu. E prima data cand aud asta [de la un ortodox]
3. Nu ocolesc Ortodoxia, insa scopul meu nu este plimbatul de la o religie la alta. Nu vad sensul. Am facut asta pana sa Il cunosc pe Hristos. Apoi mi-am gasit linistea. Insa nu religia mea mi-a dat mantuirea, ci Hristos. Asa ca pun acelasi pret pe religia mea ca si pe cea ortodoxa; mai precis nu prea pun pret. Si sunt la fel de dezamagita de fratii mei ca si de fratii ortodocsi. Iar cei cu adevarat credinciosi sunt la fel de putini si in biserica mea si in cea ortodoxa. Deci, sa spunem lucrurilor pe nume si sa nu ne imbatam cu apa rece. O Biserica se cunoaste dupa roade. Nu sunt roade, nu este biserica. Toate laudele si marturisirea nu cantaresc nimic in raport cu imensa greutate a faptelor. Asa ca, treziti-va...