Citat:
În prealabil postat de Melissa
Nu poti desparti o persoana de alegerea ei, pentru ca se identifica cu ea intr-un mod firesc.
|
Putem si chiar trebuie. Hristos insusi nu a judecat omul ci pacatul omului! Hristos nu a respins omul ci pacatul omului! Scriptura ne indeamna sa uram pacatul si nu pacatosul.
Sincer acum, poti tu spune ca decizia ei este buna sau rea (din punct de vedere subiectiv, cu privire stric la personala ei, caci din puct de vedere obiectiv al adevarului dogmatic stim care este Adevarul)?
Eu am spus sincer, ca in cazul ei, tinand cont de circumstante, nu pot sa spun nici ca este o decizie rea, dar nici ca este o decizie buna. Nu pot sa afirm cu certitudine ca nu o va manuti Hristos dar nici sa spun ca o va mantui Hristos. Dumnezeu stie. Eu una stiu si pe aceea o marutirisesc: Adevarul ortodox crestin intru Slava lui Hristos spre mantuirea noastra.
Citat:
În prealabil postat de Melissa
O senzatie e mult mai apropiata de Dumnezeu decat o idee despre El!
|
Da-mi voie te rog sa comentez si motto-ul tau.
Senzatiile tin de trup, de simturi... deci nu are cum o senzatie sa fie aproape de Dumnezeu. Ideile tine de minte (spirit, duh) si sunt mult mai aproape de Dumnezeu caci "Duh este Dumnezeu"! si EL numai cu cugetul inimii poate fi cunoscut, (deci numai daca mintea este unita cu inima intru iubire duhovniceasca).
Senzatii duhovnicesti nu exista dar exista idei duhovnicesti.
Senzatii trupesti exista dar idei trupesti nu exista.
Doamne ajuta. Har si pace.