View Single Post
Vechi 05.05.2011, 10:38:00
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Yasmina, nu este nici un secret ca in strainatate parohiile romanesti nu au subventii de la stat si traiesc din donatiile credinciosilor. Cum stii si tu, viata este scumpa aici, deci nu se poate trai din donatii simbolice. De asemenea, nu este nici un secret (desi nici nu se bate toba) ca se tine o evidenta a membrilor parohiei si se face un buget de venituri-cheltuieli, chestiuni administrative care cred ca se practica si in RO dealtfel.

nu stiu in ce context ai inteles asta, insa sunt sigura ca ai inteles gresit. daca i-ai fi dat nr. de tel. si l-ai fi rugat pe preot sa vina ptr sfintirea casei sunt sigura ca ar fi venit. desigur, normal ar fi fost ca si tu sa-i oferi macar un $20, asa din bun simt cel putin.
Eu nu am spus pe un ton ofensator,ci a fost mai mult ca o surpriza"surprinzatoare"cum se pune problema materiala intr-o biserica de aici vs. biserici de acasa,atat! De unde sa stiu eu ca nu sunt subventionati de stat,cand eu nu stiu nici altele??
Poti sa afli ca am lasat bani pt spovedit si dat acatist,cat si alte cheltuieli in biserica.
Ma gandesc ca totusi pretul benzinei a fost un impediment,fiind un drum de 2 ore(dus-intors).
Nu stiu...eu sunt nemultumita ca bisericile ortodoxe romanesti sunt atat de raslete in strainatate incat ceea ce in Romania,mersul la biserica era un simplu act,aici a devenit o lupta,un sacrificiu,o hartuiala continuua cu drumurile si cu distantele!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 05.05.2011 at 10:42:39.