View Single Post
Vechi 05.05.2011, 10:49:37
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Adriana, ai cumva impresia ca ne jucam aici de-a "uite baba, nu e baba"?!?
Te joci cu cuvintele, desi sunt sigura ca stii, ca vom da socoteala de fiecare vorba a noastra.
Chiar si aceasta nota de neseriozitate spune ceva!
Nici vorba de neseriozitate Miha!! Nici vorba!
Am aratat doar ca unii s-au oprit la 3 sinoade (parte din Biserica Ortodoxa Orientala), altii s-au oprit la 7 sinoade (Biserica Ortodoxa Rasariteana), altii au mers mai departe (Biserica Catolica) iar altii si mai departe (protestantii si neoprotestantii). Cand un om vine la credinta de la ateism si mai ales cand vine la credinta prin ajutorul lui Iisus in afara oricarei din aceste biserici, nu prea exista mijloc sa il convingi ca este mai bine sa te opresti la 7 sinoade in loc de 3, sau in loc de a merge mai departe. Si asta tocmai pentru ca un om convertit in acest mod stie ca Adevarul este Iisus insusi si nicidecum numarul sinoadelor sau a dogmelor. Iar oameni convertiti in acest fel se gasesc in toate aceste Biserici asa ca nu ai cum convinge ca o convertire e buna doar la cei cu 7 sinoade. Stii cum zice Iisus despre cel care gaseste o piatra pretioasa, degeaba ii spui tu apoi ca nu ar fi pretioasa daca nu are fix 7 sinoade pentru ca cel care a gasit aceasta piatra pretioasa nu va renunta la ea indiferent ce vor zice ceilalti. De aici si cearta intre biserici, toti au teama sa nu piarda piatra pretioasa fara sa isi dea seama ca de fapt si ceilalti au exact aceeasi piatra pretioasa...

Un duhovnic grec de aici mi-a zis mai demult sa ma uit la temperamentul omului ca sa inteleg de ce Ortodoxia s-a dezvoltat la est si Catolisismul si protestantismul la vest. Si i-am dat dreptate. Cu cat se merge mai spre Vest oamenii sunt mai dinamici, asa ca asta s-a reflectat si in religie, si cu cat sunt mai la Est, sunt mai pasivi, mai meditativi, asa ca si in religie se vede acelasi lucru. Sunt multi care zic ca de asta a primit Ap. Petru cheile Raiului desi a fost cel care l-a renegat de 3 ori pe Iisus, era mult mai activ ca ceilalti. Iar eu zic ca de asta Ap. Ioan a avut curaj sa mearga pana pe Golgota, a primit-o in grija pe Sfanta Fecioara si a primit Apocalipsa, pentru ca era mult mai meditativ si era convins ca pe El il iubea Domnul cel mai mult. Vestul este Petru cu cheile Raiului, Estul este Ioan cu apocalipsa si cu credinta de a fi cei mai iubiti de Domnul. Fiecare cu felul sau de a fi si cu darul sau...

Last edited by Adriana3; 05.05.2011 at 11:18:05.