View Single Post
Vechi 05.05.2011, 19:43:17
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Retinusem dintr-o postare de-a ta ca ai 24 ani; dar se mai inseala omul...
:) Poate o postare mai veche....tocmai am implinit 28 nu foarte demult.

Citat:
In orice caz nu se poate spune, ca un tanar de 19 ani poate fi atat de induhovnicit, cu toata ravna pe care o manifesta, pentru a-si da seama de eventualele erezii "strecurate" in propria religie.
Nah....ca la manastire nu am stat, pustnica nu am devenit...pe cat de induhovnicit poate un tanar de 19 ani. Si nu, legatura mea cu biserica nu a incetat la 19 ani. :) In facultate una dintre cartile de pe raftul meu (si pe care o citeam din cand in cand) era Dogmatica ortodoxa, cea dupa care se studia la seminar. Nu, nu auzisem cuvantul filioque prima data cand am auzit crezul in latina intr-o biserica catolica din Olanda. :D

Citat:
Nu ma surprinde ca ai enumerat tocmai imaculata conceptie ca motiv pentru convertire la catolicism, de vreme ce am discutat atata pe forum despre acest lucru, precum si despre celelalte motive alte tale.
Sincer, cred ca sectiunea forumului "Biserica Catolica" este sectiunea pe care am vizitat-o cel mai rar. Nu am urmarit niciodata discutia despre imaculata conceptie de pe acest forum. Chiar.

Citat:
Dupa parerea mea, convertirile trebuie sa aiba un motiv mai personal.
Sigur. O relatie personala cu Domnul Hristos in Sf. Taine, in Sf. Scriptura in rugaciune si in viata de zi cu zi.

Citat:
Cu alte cuvinte, pe mine nu m-ai convins cu motivatia ta. Iertare!
Nici o problema. Sinceritatea convertirii mele nu trebuie sa convinga pe nimeni decat pe cei care vor sa ma creada.