View Single Post
Vechi 05.05.2011, 19:55:52
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Biserica este trupul lui Hristos, Biserica este alcatuita din toti oamenii care cred in Iisus Hristos. Iar Iisus Hristos a zis sa nu numesc pe nimeni altul Invatator decat pe El. A fi ortodox inseamna a avea credinta dreapta, iar ca sa fie dreapta credinta, trebuie sa fie in Iisus Hristos.
"Invatatura bisericii" este un termen foarte abstract pentru ca, Biserica fiind trupul lui Hristos, fiind oamenii care cred in Hristos, invatatura bisericii este ca atare ceea ce invata acesti oameni care compun Biserica, ori invatatura oamenilor nu a fost si nu va fi niciodata uniforma. Si nicidecum nu o sa consider vreodata ca unii frati din Biserica ar fi mai presus decat altii, asa ca ii ascult pe toti care au ceva de zis, indiferent ca sunt ortodocsi, catolici sau (neo)protestanti, mireni, preoti sau sfinti. Toti au primit promisiunea lui Iisus "cere si vei primi" asa ca eu ii ascult pe toti ca sa vad ce au de zis. Iar mai presus de toti ramane oricum Iisus.
Am dat si eu cartea si a dat-o si Alin, te poti lamuri aici care e conceptia ortodoxa traditionala. Autorul e un fost anglican, devenit ortodox. http://lucaseuca.com/ortodoxia.md/ph...icii%20(.).pdf